StayNordic AB

Ny svensk uppstickare inom stuguthyrning med svenska husägare som huvudfokus

Dela

StayNordic heter den nya aktören för uthyrning av semesterboenden som riktar sig till både husägare och gäster. Grundare till bolaget är Kristofer Jakobsson, Magnus Aideborn och Ola Zetterlöf, som med sina gemensamma erfarenheter från rese- och bokningsbranschen kunnat konstatera vad det är som saknas på en marknad som bara växer.

”De senaste åren har marknaden visat ett växande glapp som drabbat Sverige och svenska husägare. Stora uthyrningsförmedlare har centraliserat, vilket har lett till lägre lokal närvaro och servicenivå för husägare. Detta samtidigt som efterfrågan stadigt ökar med gäster ifrån Tyskland, Danmark, Norge med mera, och även inrikes, som är beredda att betala mer för en bättre helhetsupplevelse.  
 
Sverige har en fantastisk potential, efterfrågan är större än någonsin och allt fler ser fördelarna med att hyra ut sin bostad. Det är där StayNordic kommer in, vi ser vad som är viktigt och vi vet hur vi ska koppla ihop husägaren och gästen på bästa möjliga sätt.” säger Kristofer Jakobsson, VD & Investerare, som har lång erfarenhet av förmedling och uthyrning av egna boenden och poängterar värdet av trygghet vid uthyrning av sin bostad. 
 
Med huvudkontor i centrala Göteborg erbjuder StayNordic en flexibel uthyrningstjänst med fokus på service, trygghet, exklusivitet och lokal närvaro. Husägare som bor långt ifrån sitt hyresobjekt får fullständig service från StayNordic, som säkerställer hög kvalitet för husägaren och en bekymmersfri semester för hyresgästen.   
 
De unika fördelarna med att hyra ut via StayNordic är flera; Husägaren har stor flexibilitet och ingen bindningstid. Alla stora bokningsportaler ingår, så boendet blir omedelbart tillgängligt för uthyrning i flera kanaler med stor räckvidd, såsom Airbnb, Booking.com och Vrbo, samtidigt som servicenivån och den lokala närvaron bibehålls. Dessutom finns genomtänkta försäkringsavtal på plats för att säkra tryggheten för både husvärden och hyresgästen. Som ett komplement använder StayNordic ett prisverktyg som optimerar intäkten för husägaren genom att dynamiskt justera priset efter utbud och efterfrågan. 


”Som investerare kändes det helt rätt att satsa på verksamheten med StayNordic. Det finns så mycket kunskap och expertis samlat i bolaget, och det ligger helt rätt i affärsidé och strategi. StayNordic både svarar på ett uppdämt behov i branschen samtidigt som det finns en gedigen vilja att gynna svensk turistnäring, göra den bästa affären, och samtidigt ge partners och hyresgäster bästa möjliga upplevelse. Där tar StayNordic en unik marknadsposition.” säger Magnus Aideborn från Lion Ventures. 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

StayNordic AB
StayNordic ABStayNordic är ett svenskt företag som förmedlar privatägda stugor och boenden för semesteruthyrning, som riktar sig till både husägare och gäster. Med huvudkontor i centrala Göteborg erbjuder StayNordic sedan 2021 en flexibel tjänst med fokus på service, trygghet, exklusivitet och lokal närvaro. Vi som startat StayNordic har tillsammans många års erfarenhet inom bokning, resor och förmedling. Vi delar alla samma önskan om att ge både värdar och gäster bästa möjliga upplevelse. Med denna grundtanke startades StayNordic, nästa generations stugförmedling, för att kunna erbjuda våra husvärdar en komplett service med nära samarbete genom hela uthyrningen. I vår modell arbetar vi aktivt med att anlita fotografer, hantverkare och annan personal, så att vi tillsammans kan främja det lokala näringslivet.   

Följ StayNordic AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från StayNordic AB

Sommar-rush efter stugor att hyra i Gävleborg och Dalarna!29.6.2022 06:00:00 CEST | Nyheter

Sveriges nya stugförmedlare StayNordic rapporterar att det är så pass populärt att hyra sommarstuga i Gävleborg och Dalarna i år, att det t.o.m. är en bristvara. ”Vi är i princip fullbokade med bara några enstaka veckor kvar som fortfarande är lediga. Det är fullt troligt att om vi haft dubbelt så många objekt så hade vi fortfarande haft denna fantastiska beläggning.” kommenterar Torbjörn Fredman, VD för StayNordic.

Sommar-rush efter stugor att hyra i Stockholm och Mälardalen!29.6.2022 06:00:00 CEST | Nyheter

Sveriges nya stugförmedlare StayNordic rapporterar att det är så pass populärt att hyra sommarstuga i Stockholm och Mälardalen i år, att det t.o.m. är en bristvara. ”Vi är i princip fullbokade med bara några enstaka veckor kvar som fortfarande är lediga. Det är fullt troligt att om vi haft dubbelt så många objekt så hade vi fortfarande haft denna fantastiska beläggning.” kommenterar Torbjörn Fredman, VD för StayNordic.

Sommar-rush efter stugor att hyra i Västergötland!29.6.2022 06:00:00 CEST | Nyheter

Sveriges nya stugförmedlare StayNordic rapporterar att det är så pass populärt att hyra sommarstuga i Västergötland i år, att det t.o.m. är en bristvara. ”Vi är i princip fullbokade med bara några enstaka veckor kvar som fortfarande är lediga. Det är fullt troligt att om vi haft dubbelt så många objekt så hade vi fortfarande haft denna fantastiska beläggning.” kommenterar Torbjörn Fredman, VD för StayNordic.

Sommar-rush efter stugor att hyra i Halland!29.6.2022 06:00:00 CEST | Nyheter

Sveriges nya stugförmedlare StayNordic rapporterar att det är så pass populärt att hyra sommarstuga i Halland i år, att det t.o.m. är en bristvara. ”Vi är i princip fullbokade med bara några enstaka veckor kvar som fortfarande är lediga. Det är fullt troligt att om vi haft dubbelt så många objekt så hade vi fortfarande haft denna fantastiska beläggning.” kommenterar Torbjörn Fredman, VD för StayNordic.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum