ManpowerGroup

Ny undersökning visar: Hållbarhetsarbetet en framgångsfaktor när folk letar ny arbetsgivare

Dela

Fyra av tio svenskar tycker att det är mycket viktigt att arbetsgivaren har ett aktivt hållbarhetsarbete när de söker nytt jobb. Särskilt avgörande är det när arbetsgivare ska rekrytera unga – där svarar så många som hälften att det är mycket viktigt, visar senaste undersökningen från Manpower Work Life.

– De senaste åren har samhällsdebatten präglats av hållbarhetsfrågor och de diskussionerna förs förstås på arbetsplatsen också. Vårt bästa tips till företagsledare är att se hållbarhetsarbetet som en möjlighet att skapa intern stolthet och bli en mer attraktiv arbetsgivare, säger Mikael Jansson, vd på ManpowerGroup.

Det råder stor konsensus bland arbetssökande svenskar kring vikten av att en potentiell arbetsgivare har ett aktivt hållbarhetsarbete. 38 procent i undersökningen uppger att det är mycket viktigt och 43 procent svarar att det är ganska viktigt. Unga under 30 år står ut i undersökningen där hälften, 49 procent, tycker att det är mycket viktigt och 40 procent att det är ganska viktigt. I en tidigare Work Life-undersökning från 2019 uppgav dessutom 85 procent att de tycker att det är viktigt att arbetsgivaren tar ansvar för att minska klimatpåverkan.

– Coronakrisen betyder att det är svårt att fortsätta som vanligt för de allra flesta, men det betyder inte att vi kan eller bör pausa hållbarhetsarbetet. Om de vanliga diskussionerna känns avlägsna kan ni hålla samtal om arbetsmiljön i ett läge där många jobbar hemma, eller om hur ni som företag kan ställa om när samhället öppnar upp igen, säger Mikael Jansson.

ManpowerGroups egna hållbarhetsarbete är centrerat runt tre pelare som syftar till att förbättra anställningsarbeten för morgondagens talanger, bygga upp ny kompetens för en föränderlig arbetsmarknad, samt att värna om mångfald och jämställdhet på arbetsplatsen.

Fakta: ManpowerGroups Hållbarhetsarbete 2019

  • Mellan 2018 och 2019 sänktes koldioxidutsläppen genererade av ManpowerGroups flygresor med 10 procent, totalt var utsläppen 111 ton. Sedan 2012 har koldioxidutsläpp genererade av flygresor sänkts med 52 procent.
  • Under 2019 påbörjades arbetet med att genomföra en helt digitaliserad rekrytering, som både bidragit till fördomsfri rekrytering såväl som ett minskat resande inom företaget.
  • 8 av 10 fakturor skickas digitalt med inbesparad miljöpåverkan på ca 14 000 kg CO2.

För mer information, kontakta gärna:
Helene Belin, kommunikationschef ManpowerGroup Sverige, 070-377 45 43, helene.belin@manpowergroup.se

Om Manpower Work Life
Manpower Work Life är Sveriges största arbetslivspanel. Den senaste undersökningen genomfördes av Inizio Demoskop på uppdrag av ManpowerGroup under december 2019 och omfattar anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande. 3 878 personer har svarat på undersökningen. Frågan som ställdes var:

När du söker ett nytt jobb, hur viktigt är det för dig att arbetsgivaren har ett aktivt hållbarhetsarbete?

Alla

Man

Kvinna

Annat

Upp till 29 år

Mellan 30 till 45 år

46 år och upp

Mycket viktigt

38%

39%

38%

44%

49%

38%

30%

Ganska viktigt

43%

40%

46%

22%

40%

42%

46%

Inte så viktigt

12%

13%

11%

0%

7%

13%

16%

Inte alls viktigt

3%

4%

2%

0%

1%

3%

4%

Vet ej/ingen åsikt

4%

4%

4%

33%

3%

4%

4%

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Södermalmsallén 36
118 28 Stockholm

0771-55 99 00http://www.manpowergroup.se

Om ManpowerGroup
ManpowerGroup™ är världsledande inom arbetsmarknadsrelaterade tjänster. Vi hjälper organisationer att omvandla sig i en snabbt föränderlig värld, genom att hitta, utveckla och leda talanger som gör det möjligt för våra kunder att utvecklas. Våra innovativa lösningar hjälper varje år organisationer att hitta rätt kompetens samtidigt som vi sätter människor i arbete. ManpowerGroup™ i Sverige har 12 000 medarbetare på ett 70-tal orter med fyra varumärken: Manpower®, Experis®, Right Management® och ManpowerGroup® Solutions. Varje år sätter vi 20 000 personer i jobb i Sverige. Följ ManpowerGroup

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från ManpowerGroup

Ny prognos: Rekordmånga jobbtillfällen väntas i höst15.9.2021 07:55:00 CEST | Pressmeddelande

Nu vänder det – svenska arbetsgivare tror på en kraftigt ökad efterfrågan på arbetskraft under hösten. Sysselsättningstrenden ligger på hela +25 procent för det fjärde kvartalet 2021, den starkaste prognosen i Arbetsmarknadsbarometerns historia. Hotell- och restaurang är den bransch där sysselsättningen förväntas öka överlägset mest med en prognos på hela +53 procent, visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

Arbetsgivare i Mellansverige tror på rekordmånga jobbtillfällen i höst15.9.2021 07:45:00 CEST | Pressmeddelande

Nu vänder det – Arbetsgivare i mellersta Sverige, där Södermanland, Västmanland, Värmland och Örebro län ingår, tror på en kraftigt ökad efterfrågan på arbetskraft i höst. Sysselsättningstrenden ligger på +18 procent för det fjärde kvartalet, den starkaste prognosen sedan pandemins start. Hotell- och restaurangbranschen ger en prognos på hela +53 procent, och landet som helhet har en prognos på +25 procent. Det visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum