Göteborg & Co AB

Ny vandringsled: Göteborgs skärgårdsled invigs på lördag

Dela
Lördagen 14 maj kl. 11.30 invigs Göteborgs skärgårdsled vid Hönö färjeläge. Vandringsleden är 27,1 km lång och sträcker sig över öarna Hönö, Fotö, Öckerö och Hälsö. Göteborgs skärgårdsled är en del av vandringsleden Kuststigen.
Foto: Jonas Ingman
Foto: Jonas Ingman

– Vandring är en stark reseanledning för många och ett välkommet inslag för den som både vill vandra och uppleva Göteborgs skärgård, säger Sandra Osberg, besöks- och näringslivsutvecklare Öckerö kommun.

På denna vandringsled kan du uppleva fantastiska vyer utmed vattnet, skärgårdsnatur och klippor. Detta kan upplevas från Fotö i söder hela vägen till Hälsö, dit leden sträcker sig.

Vid invigningen av Göteborgs skärgårdsled deltar bland annat Jan Utbult, kommunstyrelsens ordförande i Öckerö kommun, Peter Grönberg, VD på Göteborg & Co samt Fredrik Lindén, VD på Turistrådet Västsverige med flera.

Fakta:

* Skärgårdsleden är indelad i tre olika etapper.

* Etapperna kan delas upp och varvas eller så kan det bli en heldagsvandring för den som vill.

* Göteborgs skärgårdsled är inte tillgänglighetsanpassad (den som vill promenera med barnvagn eller rullstol hänvisas till Öckerö kommuns motionsspår).

* För att nå Göteborgs skärgårdsled kan du ta båt från Lilla Varholmen till Hönö färjeläge.

Läs mer: Göteborgs skärgårdsled

Kontakter

Bilder

Foto: Jonas Ingman
Foto: Jonas Ingman
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

 

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

De odlar framtidens mat i Gamlestaden och vinner Göteborgs Companipris10.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Framtidens mat odlas i Gamlestaden. Med sin vision att förändra matindustrin genom att producera protein utan inblandning av djur eller stora odlingsytor är FoodTech bolaget Mycorena årets vinnare av Göteborgs Companipris som delas ut av Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Det banbrytande systemet för cirkulär produktion av mykoprotein har till och med fångat NASA:s uppmärksamhet.

Århundradets festival när Göteborg firar 400 år – första artistsläppet med Hooja, Sigrid, Sarah Klang och Jens Lekman, plus en helkväll med Way Out West2.3.2023 07:00:41 CET | Pressmeddelande

Det blir storslagen festival med kunglig glans i juni när Göteborg firar 400 år. Nu släpps de första artisterna i det fullmatade musikprogrammet, Hooja, Sigrid, Sarah Klang och Jens Lekman & Burnstein Orchestra. Dessutom programsätter Way Out West en av kvällarna på det stora festivalområdet i Frihamnen som har fri entré och är öppet för alla åldrar. – Vi startar sommaren med århundradets festival mitt i Göteborg. Staden bjuder på en riktig folkfest med allt ifrån internationellt kända artister till göteborgska stjärnor. Vi är riktigt taggade, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co för Jubileumsfestivalen.

Göteborgs restaurangscen växer – vårens matnyheter28.2.2023 09:16:27 CET | Pressmeddelande

Göteborg firar fyrahundra år som stad i år och det kommer firas med pompa och ståt under hela sommaren. Även på matsidan finns det flera anledningar att besöka Göteborg i år. Här listar vi några av årets höjdpunkter från ny ölvandring till en helt ny kaffevecka och fokus på grön sjömat. Under åren 2021-22 öppnade det upp mer än 60 nya restauranger i Göteborg. Här kommer även några av de mest spännande nyöppningarna i vår.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum