Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ny världscupseger för Ebba Årsjö

Dela

Ebba Årsjö fortsätter att övertyga i världscupen. Idag tog hon sin första världscupseger i Super-G i den extremt utmanande backen i Saalbach.

Ebba Årsjö efter världscupsegern i Saalbach som var hennes första i Super-G.
Ebba Årsjö efter världscupsegern i Saalbach som var hennes första i Super-G.

Under den första världscupveckan i Veysonnaz, Schweiz, för en vecka sedan tog Ebba Årsjö tre världscupsegrar av fyra möjliga. Den här veckan är teknik utbytt mot fartgrenarna och efter att Ebba valt att stå över gårdagens störtlopp var hon idag åter högst upp på pallen. Hennes första världscupseger i Super-G. 

– Jag var extremt nervös inför tävlingen och kunde knappt sova i natt. Det är en väldigt tuff bana och jag är otroligt stolt över mig och att jag höll mig till planen som var att hålla igen lite för att orka hela vägen ner, säger Ebba Årsjö.

"Aldrig åkt något liknande"

Backen är densamma som körs på FIS-touren och är väldigt lång och krävande. 

– Jag har aldrig åkt något liknande. Den är lång, svår och brant. Igår fick jag stå över störtloppet eftersom jag kände att mitt ben inte klarade av den tuffa banan. 

Rankar segern högt

Segern var Ebbas första i världscupen i en av fartgrenarna och hon rankar den högt. 

– Den här rankar jag högst av mina världscupsegrar med tanke på nervositeten och den mentala utmaningen med en så pass tuff backe. Det känns också skönt att få ett kvitto på att min åkning i fart räcker trots att jag väljer en hög linje, avslutar Ebba Årsjö.

Arvid Skoglund imponerade

17-årige Arvid Skoglund imponerade i sitt åk och tog sig i mål som nummer 13. 

– Arvid låg riktigt bra med hela vägen men så kom mjölksyran i slutet. Han har aldrig åkt något liknande förut och har väldigt bra splittider. Han är 17 år och det är kul att se hur han utvecklas för varje tävling som körs, säger förbundskapten Henrik Bergqvist.  

Även Aaron Lindström fanns med i dagens tävling men körde dessvärre ur. 

Imorgon, fredag, körs veckans sista tävling som även den är i Super-G. Följ liveresultat via den här länken: https://www.paralympic.org/alpine-skiing/live-results-1

För mer citat – kontakta Henrik Bergqvist, förbundskapten

Tele: +4670-579 34 39

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ebba Årsjö efter världscupsegern i Saalbach som var hennes första i Super-G.
Ebba Årsjö efter världscupsegern i Saalbach som var hennes första i Super-G.
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten och Sveriges deltagande i Paralympics. 

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Zebastian Modin deltar i SM i skidskytte26.3.2021 15:00:57 CET | Pressmeddelande

Han tillhör världseliten i längdskidåkning och skidskytte inom parasporten. Nu laddar Zebastian Modin för att ställa sig på startlinjen tillsammans med de svenska världsstjärnorna Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg med flera i skidskytte-SM som avgörs i Östersund till helgen. – Jag blir väldigt glad att förbunden och klubbarna öppnar upp den här dörren, det här är inkludering på riktigt, säger Zebastian.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum