LOLOLOLO

Ny vice generalsekreterare nominerad till Europafacket – EFS

Dela

De nordiska medlemsorganisationerna i Europafacket har gemensamt nominerat Claes-Mikael Ståhl från LO Sverige till ny vice generalsekreterare i Europafacket – EFS/ETUC

Claes-Mikael Ståhl är jurist på LO Sverige där han arbetar med arbetsrätt och avtalsfrågor med särskilt ansvar för EU-området och EU-rättsliga frågor. Han har lång erfarenhet av arbete med avtalsfrågor kring EU-rätt, såväl nationellt som på Europanivå. Claes-Mikael har också tidigare varit anställd på EFS sekretariat i Bryssel.

Claes-Mikael Ståhl nomineras som ersättare för Per Hilmersson som valdes till vice generalsekreterare vid EFS kongress i Wien 2019. Per Hilmersson går vidare till ett nytt uppdrag i Europaparlamentet för den svenska socialdemokratiska delegationen.

Nu när Claes-Mikael är nominerad föreslås han väljas vid Europafackets styrelsemöte den 3–4 juni för den återstående mandatperioden fram till 2023.

- Vi är glada över att gemensamt nordiskt kunna nominera Claes-Mikael Ståhl som ny vice generalsekreterare i Europafacket. Claes-Mikael har en solid och omfattande kunskap om hur arbetsmarknaden fungerar i de nordiska länderna, våra utvecklade välfärdsmodeller och framför allt förhandlingens och kollektivavtalens centrala betydelse för regleringen av arbetslivet. Där står vi i Norden mycket nära varandra och delar grundläggande utgångspunkter. Vi ser fram mot att, gemensamt från alla NFS medlemsorganisationer, samarbeta med Claes-Mikael i hans nya europeiska roll, säger NFS och finska STTKs ordförande Antti Palola.

***

Nordens Fackliga Samorganisation, NFS, är en samarbetsorganisation för de fackliga centralorganisationerna i Norden. NFS har femton medlemsorganisationer bestående av Lands-, Tjänstemanna- och Akademikerorganisationerna i de nordiska länderna och representerar drygt 8,5 miljoner fackligt anslutna.

NFS uppgift är att trygga ett nära samarbete mellan de anslutna medlemsorganisationerna. Samarbetet skall främja de fackligt organiserades intresse i vid mening, genom erfarenhetsutbyte, påverkansarbete och samverkan kring gemensamma mål

Kontakter

Magnus Gissler, Generalsekreterare NFS, +46 70 686 25 86

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum