Volkswagen Transportbilar

Nya Amarok visar upp sig - Karaktärsfull och högteknologisk pickup från Volkswagen Transportbilar

Dela

Södertälje/Hannover 26 april 2022 – I år kommer Volkswagen Transportbilar presentera en helt ny generation av sin bästsäljande pickup Amarok. Med ännu vassare köregenskaper, både på och utanför de asfalterade vägarna, och med det senaste inom assistanssystem. Nya Amarok är utvecklad och designad i Tyskland och Australien, och kommer att byggas i Sydafrika. Siktet är inställt på att försvara sin premiumposition inom pickupens B-segment.

Nya Amraok kamouflerad
Nya Amraok kamouflerad

Nya Amarok fortsätter sin tradition med en design som signalerar kraft och kvalitet. Denna image förstärks av den nya högkvalitativa interiören där digital instrumentering möter paneler i läderlook och breda sköna säten som kan fås med 10-vägs elektrisk justering. Det finns också möjlighet att få bilen utrustad med ett premium ljudsystem, IQ.Light LED-matrix strålkastare, 21 tums fälgar och upp till 30 olika assistanssystem, varav 20 är helt nya för Amarok.

Än så länge döljs Amaroks design, men till sommaren kommer det gå att se den utan kamouflage. ”För nya generationen så har vi signifikant modifierad den arketypiska designen hos Amarok. Den är nu otvetydigt mer karaktärsfull och ännu mer imponerande”, säger Albert-Johann Kirzinger, chefsdesigner på Volkswagen Transportbilar, när han summerar resultatet.

535 centimeter lång (+10) och ett axelavstånd på 327 centimeter (+17,5), ger inte bara mer utrymme för passagerare och last. De kortare överhängen fram och bak har en positiv inverkan vid offroadkörning, precis som det rejält förbättrade vadningsdjupet. Nya Amarok får också lasta mer (upp till 1,2 ton) och fler drivlinor kommer klara av att dra släp på upp till 3,5 ton.

I Sverige kommer Amarok att erbjudas i tre olika utrustningsversioner med en fyr- eller sexcylindrig (V6) motor med fyrhjulsdrift. Förväntad säljstart i slutet på året och marknadsintroduktion under första halvåret 2023.

Volkswagen Transportbilar har sålt över 830 000 Amarok i Europa, Sydamerika, Sydafrika och Oceanien sedan introduktionen 2010. I Sverige var Amarok den bäst säljande pickupen från 2013 fram till sista produktionsåret 2020. Styrkorna från Amarok, med kraftfull V6-motor, hög lastkapacitet, god komfort och autentisk offroad-design, har alla utvecklats och förstärkts i den nya generationen.
Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nya Amraok kamouflerad
Nya Amraok kamouflerad
Ladda ned bild
Nya Amarok med vässade on- och offroad-egenskaper
Nya Amarok med vässade on- och offroad-egenskaper
Ladda ned bild
Lastvikt upp till 1.200 kg och släpvagnsvikt 3.500 kg
Lastvikt upp till 1.200 kg och släpvagnsvikt 3.500 kg
Ladda ned bild
Ny Amarok har 20 helt nya assistans- och säkerhetssystem
Ny Amarok har 20 helt nya assistans- och säkerhetssystem
Ladda ned bild
5350 mm lång (+100 mm). 3270 mm axelavstånd (+175 mm)
5350 mm lång (+100 mm). 3270 mm axelavstånd (+175 mm)
Ladda ned bild
I sommar visas nya Amarok utan kamouflage
I sommar visas nya Amarok utan kamouflage
Ladda ned bild
Nya Amarok kommer till Sverige 2023
Nya Amarok kommer till Sverige 2023
Ladda ned bild
Kraftfulla 4- och 6-cylindriga TDI-motorer erbjuds
Kraftfulla 4- och 6-cylindriga TDI-motorer erbjuds
Ladda ned bild
Nya Amarok kommer byggas i Sydafrika
Nya Amarok kommer byggas i Sydafrika
Ladda ned bild
Sveriges mest populära pickup 2013-2020. Nu kommer uppföljaren!
Sveriges mest populära pickup 2013-2020. Nu kommer uppföljaren!
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) opererar som ett eget märke inom Volkswagen-gruppen och är ansvariga för att utveckla, tillverka och sälja lätta transportbilar på den internationella marknaden. Modellutbudet omfattar även personbilar och husbilar. Inom Volkswagen-gruppen är man också huvudansvarig för utvecklandet av autonom körning, Maas och TaaS (Mobility/Transport as a Service) och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”. Fabriker finns i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) och Pacheco (ARG). VWCV sysselsätter över 24,000 människor globalt, varav cirka 15,000 i Hannover där huvudkontoret finns. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 90-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Volkswagen Transportbilar är det klart ledande märket i Sverige med modellserierna Caddy, Transporter, Crafter och senare under 2022 - ID. Buzz och ID. Buzz Cargo.

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Pickupen som förbättrats inom alla områden: Världspremiär för nya Volkswagen Amarok7.7.2022 14:32:40 CEST | Pressmeddelande

Södertälje/Hannover, 7 juli 2022 – Volkswagen Transportbilar presenterar nya Amarok. Världspremiären för den helt nya versionen av Sveriges mest populära pickup mellan 2012 och 2020, när tillverkningen av föregångaren upphörde, har precis gått av stapeln. Utvecklad i Tyskland och Australien och med tillverkning i Sydafrika, nya Amarok är en "världsbil" och en premium-pickup för Europa och många andra länder, till exempel Australien och Mellanöstern. De genomtänkta funktionerna, över 20 nya assistanssystem, mobila onlinetjänster, motorer som är både effektiva och har högt vridmoment, fyrhjulsdrift, skräddarsydda tillbehör och en tydlig Volkswagen-design gör nya Amarok till en av de mest mångsidiga och välbalanserade pickuperna i världen. Nya Amarok kommer ut på de första marknaderna kring årsskiftet, och i Sverige framåt sommaren 2023.

ID. Buzz-produktion är igång: Upp till 130 000 enheter per år från Hannover17.6.2022 18:55:07 CEST | Pressmeddelande

Volkswagen Transportbilar (VWCV) inleder en ny era i sin fordonstillverkning vid huvudfabriken i Hannover. Produktion av nya helt eldrivna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo startade nyligen och de första bilarna kommer att levereras till kunder i slutet på året. Man arbetar systematiskt med anpassningar för elektrifieringen av anläggningen och för att säkra framtiden för Volkswagen Transportbilar, i linje med koncernens GRIP 2030-strategi. I framtiden finns planer på att kunna bygga upp till 130 000 enheter per år av den nya elektriska folkabussen.

Från konceptbil till produktionsfärdig ID. Buzz – Följ med på resan när den elektriska folkabussen från Volkswagen blev till27.4.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Södertälje/Hannover, 27 april 2022 – Från konceptbilen Buzz 2017, fram till den serietillverkade ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, ligger fem års hårt arbete från utvecklingsteamet hos Volkswagen Transportbilar och Volkswagen Personbilar. I en ny dokumentär från Volkswagen kan man följa hur konstruktörerna lyckades överföra grundprincipen hos den legendariska T1 folkabussen till en helt eldriven minibuss och skåpbil som tillfredsställer alla moderna krav på säkerhet, åkkomfort och vardagsflexibilitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum