Trafikverket

Nya E22 mellan Sätaröd och Vä klar ett halvår före tidsplan

Dela

Den nya sträckningen av E22 mellan Sätaröd och Vä skulle öppna sommaren 2021. Men nu är det klart att arbetet gått så pass bra att Trafikverket planerar för att släppa på trafiken redan den 10 december i år.

Trafikplats Nöbbelöv.
Trafikplats Nöbbelöv.

Arbetet med att bygga om E22 mellan Sätaröd och Vä till 15 kilometer ny motorväg har pågått sedan 2018. Under den perioden har 26 broar byggts på sträckan och just nu pågår arbetet med att ansluta nya E22 med befintlig väg i de båda trafikplatserna Knopparp och Nöbbelöv. När det är klart kan den nya vägen öppna.

– Det är en stor glädje att snart kunna öppna upp den här sträckan och därmed kunna erbjuda våra trafikanter en trafiksäkrare och mer framkomlig väg samtidigt som miljön inne i tätorterna förbättras. Jag vill också passa på att tacka för det tålamod som trafikanterna visats under arbetet med att koppla samman den gamla sträckan med den nya, säger Michael Sjöland, projektledare på Trafikverket.

Det nya datumet för öppning ligger ett halvår tidigare än planerat.

– Vi kan öppna ny sträckning redan på nobeldagen, den 10 december 2020. Detta tack vare våra milda Skånska vintrar och en effektiv entreprenadorganisation, säger Michael Sjöland, projektledare på Trafikverket.

Nästa sträcka på E22 genom Skåne som ska byggas ut till motorväg är den mellan trafikplats Fjälkinge och Gualöv. Arbetet planeras starta 2022.

Läs mer om Trafikverkets projekt på E22 genom Skåne: https://www.trafikverket.se/E22

Kontakter

Michael Sjöland, Projektledare Trafikverket, 010-123 03 73
Trafikverkets pressjour, 077-131 15 00

Bilder

Trafikplats Nöbbelöv.
Trafikplats Nöbbelöv.
Ladda ned bild

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum