Umeå kommun

Nya flerbostadshus i närheten av Charlies på Teg

Dela

Snett mittemot Charlies kiosk på Teg, på en fastighet mellan Bryggargatan och Målargränd, planeras för tre nya flerbostadshus. Totalt kan det bli cirka 100 nya lägenheter. Detaljplanen har godkänts av byggnadsnämnden och förs nu vidare till kommunfullmäktige för antagande.

– Ett fint tillskott av lägenheter på ett riktigt bra läge. När Umeå fortsätter att växa kommer vi att få se fler kompletteringar av det här slaget, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Den nya detaljplanen gör det möjligt att bygga tre nya byggnader. Husen ut mot gatorna får fyra våningar. Den översta våningen ska vara indragen så att husen upplevs lägre. Huset i mitten får sex våningar. Entréer placeras ut mot gatorna för att skapa liv och rörelse. Större delen av parkeringsplatserna kommer att finnas i ett underjordiskt garage.

På området finns idag befintliga byggnader som planeras att rivas. Det finns också en gräsyta som i befintlig detaljplan är markerad som parkmark. Att parkmark kommer att bebyggas gör att detaljplanen förs vidare till kommunfullmäktige för antagande.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Detaljplan för Norra Ön på samråd4.1.2021 22:06:18 CETPressmeddelande

På Norra Ön planeras en ny stadsdel med plats för ca 2 800 nya bostäder samt verksamheter. Norra Ön planeras bli en livfull och välkomnande plats mitt i centrala Umeå. En urban, tät stadsdel med attraktiva, trygga boendemiljöer och gröna offentliga rum med strandskogar, parker och natur. De som bor på Ön ska kunna leva ett praktiskt, rörelserikt och hållbart vardagsliv. Ön med dess utbud blir också mer tillgängligt för Umeåborna. Broarna innebär att östra och västra Umeå binds samman, vilket underlättar vardagen för många på ett hållbart sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum