Växjö stift

Nya kyrkoherden välkomnas i Oskarshamns församling

Dela

Nu på söndag den 10 oktober mottas Marie Ivarsson av biskopen som ny kyrkoherde i Oskarshamns församling. Mottagandet firas med en festhögmässa i Oskarshamns kyrka.

Marie Ivarsson, ny kyrkoherde i Oskarshamns församling. Foto: Catarina Olsson
Marie Ivarsson, ny kyrkoherde i Oskarshamns församling. Foto: Catarina Olsson

På söndag den 10 oktober kl 11.00 kommer biskop Fredrik Modéus till Oskarshamns kyrka för att motta församlingens nya kyrkoherde Marie Ivarsson. Det blir en festhögmässa som firas tillsammans med kontraktsprost Anders Byström, församlingens körer, anställda och ideella medarbetare. Under gudstjänsten har barnen också sin egen aktivitet i ”Barnens kyrka”.

Marie Ivarsson tillträdde tjänsten som kyrkoherde i Oskarshamns församling den 1 oktober. Hon har varit anställd i församlingen sedan sin prästvigning för Växjö stift i juni 2009. Marie har de senaste tre åren fungerat som pastoral chef i församlingen och lett medarbetarna i arbetet med gudstjänst, undervisning, diakoni och mission.

- Efter tolv år som präst i församlingen vill jag fortsätta att tjäna och ta ansvar för en församling där berättelsen om Jesus berättas, där kyrkan känns viktig och angelägen genom hela livet och där människor bereds plats att utveckla sitt engagemang, sin tro och blir tagna i bruk, säger Marie Ivarsson. - Som kyrkoherde är en av mina allra främsta uppgifter att vara visionär och strateg och leda arbetet med församlingsutveckling – det vill säga gudstjänstutveckling. I det arbetet vill jag vara en lyhörd och samlande kraft för anställda, förtroendevalda, ideella, små och stora, vana gudstjänstfirare, sökare och redan hemma i kyrkan. Att bygga livskraftiga gemenskaper och skapa goda relationer är viktigt i allt som jag gör.

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Marie Ivarsson, kyrkoherde i Oskarshamns församling
0491-78 42 06, 076-794 42 06
marie.ivarsson@svenskakyrkan.se

Kontakter

Bilder

Marie Ivarsson, ny kyrkoherde i Oskarshamns församling. Foto: Catarina Olsson
Marie Ivarsson, ny kyrkoherde i Oskarshamns församling. Foto: Catarina Olsson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

Rekordhögt valdeltagande när rösterna i Växjö stift är färdigräknade13.10.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Rösterna i kyrkovalet 2021 är färdigräknade och visar på att rekordhöga 18,15 procent av de röstberättigade i Växjö stift har sagt sitt i årets kyrkoval. Valdeltagandet har därmed ökat ytterligare jämfört med det tidigare högsta resultatet från 2017. Klart är också vilka ledamöter som tar plats i Växjö stifts högsta beslutande organ kommande mandatperiod, 2022-2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum