Myndigheten för press, radio och tv

Nya ledamöter till insynsrådet

Dela

Regeringen har utsett Björn Appelgren och Dan Panas till nya ledamöter i insynsrådet vid Myndigheten för press, radio och tv.

Björn Appelgren är till vardags projektledare på Internetstiftelsen och Dan Panas är kommunikationschef på ljudbokstjänsten Storytel. Förordnanden gäller från den 12 september 2019 till den 30 september 2022.

Bakgrund

Insynsrådet är ett fristående råd vid myndigheten vars uppgift är att ha insyn i verksamheten och ge myndighetens chefer råd. Rådet fattar inga beslut utan ledamöterna ska tillföra kunskap och erfarenhet. Ledamöterna utses av regeringen och är förordnade i tre år i taget.

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Arenavägen 55
121 77 Johanneshov

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Ny rapport: Nytt bottenår för dagspressen - under 2019 sjönk tidningsföretagens försäljning med omkring 1 miljard kronor21.10.2020 09:02:44 CESTPressmeddelande

Den svenska mediemarknaden, som redan innan 2020 präglades av en allt tuffare global konkurrens, gjorde en tvärnit i pandemins spår. Sämst rustad var dagspressen som gick in i 2020 med sämsta året hittills i ryggen. Det visar siffror från vår nya rapport "Medieutveckling 2020 - Medieekonomi" som publiceras idag. Rapporten analyserar de svenska medieföretagens bokslut för 2019, men tar också en titt på hur reklammarknaden har utvecklats under det första halvåret 2020. Medieekonomi är skriven av Jonas Ohlsson, medieforskare och föreståndare för Nordicom vid Göteborgs universitet, på uppdrag av MPRT.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum