Myndigheten för press, radio och tv

Nya ledamöter till insynsrådet

Dela

Regeringen har utsett Björn Appelgren och Dan Panas till nya ledamöter i insynsrådet vid Myndigheten för press, radio och tv.

Björn Appelgren är till vardags projektledare på Internetstiftelsen och Dan Panas är kommunikationschef på ljudbokstjänsten Storytel. Förordnanden gäller från den 12 september 2019 till den 30 september 2022.

Bakgrund

Insynsrådet är ett fristående råd vid myndigheten vars uppgift är att ha insyn i verksamheten och ge myndighetens chefer råd. Rådet fattar inga beslut utan ledamöterna ska tillföra kunskap och erfarenhet. Ledamöterna utses av regeringen och är förordnade i tre år i taget.

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Myndigheten för press, radio och tv medverkar i den nationella satsningen Demokratin 100 år16.4.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Med anledning av att demokratin i Sverige fyller 100 år skriver Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) nu på Deklarationen för en stark demokrati i dialog med kommittén Demokratin 100 år. Myndigheten kommer att genomföra en rad olika kunskapshöjande insatser och aktiviteter. Syftet är att stärka demokratin genom att verka utifrån de mediepolitiska målen; att stödja yttrandefrihet, mångfald, massmediernas oberoende och tillgänglighet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum