Solna stad

Nya medborgarlöften 2021 för ökad trygghet i Solna

Dela

Polisen och Solna stad har kommit överens om medborgarlöften för 2021, utifrån en gemensam lägesbild. Målet är att öka tryggheten och minska antalet brott i Solna.

Solna stad och Polisen ska arbeta tillsammans för att öka tryggheten i den offentliga miljön i Solna, med särskilt fokus på brottsutsatta platser. Därför har staden och polisen kommit överens om och undertecknat nya medborgarlöften för 2021.

– Nu stärker vi trygghetsarbetet i Solna, genom nära samverkan med polisen, riktade insatser och ett förebyggande arbete för en trygg och säker stadsmiljö, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Det är med gemensamma krafter som vi ökar tryggheten i Solna, med fokus på såväl en säkrare offentlig miljö och trafik som trygghet i hemmet, säger Samuel Klippfalk, trygghetsrådets ordförande, Solna stad.

– Nära samverkan är en viktig förutsättning för våra gemensamma medborgarlöften, och arbetet för ökad trygghet i Solna, säger Caroline Westlund, chef för lokalpolisområde Solna.

En gemensam lägesbild

Polisen och Solna stads trygghetsråd har utifrån dialoger med medborgare och medarbetare, analys av brottsstatistik samt genomförda trygghetsvandringar under de senaste två åren tagit fram en gemensam lägesbild, som utgör grunden för de medborgarlöften som ska gälla under 2021.

Insatser och åtgärder under 2021

Det gemensamma trygghetsarbetet utgår från fem fokusområden:

 • Utvecklat samarbete mellan staden och polisen
 • Trygg och säker offentlig miljö
 • Trygghet i hemmet
 • Barn och unga
 • Trafik

Det här ska Solna stad och polisen göra under 2021

 • Polisen ska regelbundet genomföra fotpatrullering på publika platser exempelvis kring Westfield Mall of Scandinavia och Solna centrum med omnejd.
 • Solna stad och Polisen ska samverka kring trygghetsskapande åtgärder vid prioriterade platser.
 • Polisen ska genomföra punktinsatser mot brottsutsatta platser utifrån underrättelsebaserad information.
 • Solna stad och Polisen ska samverka kring trafikfrågor med särskilt fokus på framkomlighet, hastighetsöverträdelser och drog- och rattfylla.
 • Polisen och Solna stad ska tillsammans genomföra fyra trygghetsvandringar i kombination med fyra medborgardialoger.
 • Solna stad ska, med genomförda trygghetsvandringar och medborgardialoger som grund, genomföra åtgärder såsom upprustad och moderniserad gatubelysning samt trädbeskärningar över och intill gång- och cykelbanor för att förbättra stadsmiljön i Solnas olika stadsdelar och för att öka tryggheten.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum