Stockholms stad

Nya regler för öppning av uteserveringar med anledning av det nya coronaviruset

Dela

Stockholms stad har beslutat att förändra riktlinjerna som rör öppnandet av restaurang- och caféägares uteserveringar, som ett led i att stötta verksamheterna under den uppkomna situationen med det nya coronaviruset.

Det nya beslutet innebär att restauranger och caféer som redan har ett beviljat tillstånd för uteservering från den 1 april 2020 kan välja att öppna sin uteservering tidigare. Verksamheter som istället vill skjuta upp öppnandet av uteservering kan pausa sin avgift för uteserveringen under en period.

Mer information för den som vill öppna sin uteservering tidigare finns på Stockholms stads hemsida

Serveringstillstånden gäller fortsatt

Serveringstillstånd för alkohol gäller även om öppnandet av uteserveringen tidigareläggs.

Stockholms stads arbete med det nya coronaviruset

Stockholms stad följer noggrant händelseutvecklingen kring det nya coronaviruset och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer om Stockholms stads arbete med coronaviruset.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum