Almega

Nya regler för personaloptioner är bra för tjänstesektorn

Dela

Skattereglerna för personaloptioner ska bli mer förmånliga, meddelar regeringen och samarbetspartierna. Enligt Almegas vd kommer förändringen att stärka återväxten av nya företag och inte minst gynna snabbväxande kunskapsintensiva tjänsteföretag.

Thomas Erséus, vd på Almega
Thomas Erséus, vd på Almega

I slutet av förra året presenterade Almega rapporten De nyskapande företagen som studerade 200 utvalda nya innovativa företag som startats i Sverige sedan 2010. Drygt hälften av dem verkar inom tjänstesektorn och fyra av fem företag har tjänster som en viktig del av sitt erbjudande. En stor del av de nya företagen har digitalisering som en bärande del av sin verksamhet.

– Förslaget om mer gynnsamma skatteregler rörande personaloptioner är bra och kommer att ge främst snabbväxande kunskapsintensiva tjänsteföretag ökade möjligheter att locka till sig kompetens, säger Thomas Erséus, vd på Almega.

Förslaget från regeringen och samarbetspartierna C och L omfattar bolag med maximalt 150 anställda och en omsättning på upp till 280 miljoner kronor. Detta kan jämföras med tidigare 50 anställda och 80 miljoner kronor.

– För ett nystartat företag kan det vara svårt att erbjuda höga löner och då är delägarskap ett bra alternativ. Att skattereglerna för personaloptioner nu blir mer gynnsamma kommer stärka framväxten av nya tjänsteföretag i Sverige, säger Thomas Erséus.

Reglerna ska enligt regeringen träda i kraft den 1 januari 2022.

Bilder

Thomas Erséus, vd på Almega
Thomas Erséus, vd på Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum