Riksteatern

Nya röster varje månad när Voices of Change är tillbaka

Dela
Riksteatern musiksatsning Voices of Change är tillbaka med artister som genom sitt konstnärskap förändrar och skapar plattformar för en mer öppen och mångfacetterad värld. I år får publiken möjlighet att ta del av dessa starka röster genom konserter på Riksteatern Play. En ny konsert kommer att släppas varje månad året ut.

Årets upplaga av Voices of Change bjuder på en bredd av olika uttryck och musikstilar. Gemensamt för artisterna är att de är starka röster som inte får höras, eller vars uttryck inte får ta plats i deras hemländer. Publiken kommer att kunna ta del av musik från bland annat Iran, Kurdistan och Syrien.

Bland årets artister finns iranska operasångerskan Negar Zarassi och stråkkvartetten Scheherazade String Quartet. Det blir även kurdisk musik med Narin Feqe samt musik från Baluchistan i sydöstra Iran framfört av Rozhnak med Rostam Mirlashari. Dessutom en konsert med Josette Bushell-Mingo som tolkar Nina Simones låtar tillsammans med ett storband. Josette har tidigare turnerat med den kritikerrosade föreställningen Nina - A Story About Me and Nina Simone.Under flera år har Voices of Change lockat storpublik med konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö. Årets upplaga blir av förklarliga själ annorlunda, men publiken kan istället glädjas åt en ny konsert i månaden under hela året via Riksteatern Play. Konserterna spelades in under 2020.

Första konserten äger rum den 3 juni.

Medverkande artister:

Negar Zarassi Habib Meftah Sohair Chkair Josette Bushell-Mingo Narin Feqe Rozhnak med Rostam Mirlashari Scheherazade String Quartet Parvaz Dansensemble

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Finländsk eremit och ufoskådares levnadsberättelse blir till en filosofisk fredsmonolog12.4.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

I Det lyckligaste är att vara lycklig tecknas en personlig bild av Elis Sinistö, som var en DIY-konstnär, mystiker och eremit. Han flyttade ut i skogen och byggde sig en egen värld av kojor och konst där han bodde i 50 år fram till sin död. Hans levnadshistoria har omvandlats till en filosofisk fredsmonolog som framförs av Taisto Reimaluoto i regi av Hanna Kirjavainen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum