Riksteatern

Nya röster varje månad när Voices of Change är tillbaka

Dela

Riksteatern musiksatsning Voices of Change är tillbaka med artister som genom sitt konstnärskap förändrar och skapar plattformar för en mer öppen och mångfacetterad värld. I år får publiken möjlighet att ta del av dessa starka röster genom konserter på Riksteatern Play. En ny konsert kommer att släppas varje månad året ut.

Årets upplaga av Voices of Change bjuder på en bredd av olika uttryck och musikstilar. Gemensamt för artisterna är att de är starka röster som inte får höras, eller vars uttryck inte får ta plats i deras hemländer. Publiken kommer att kunna ta del av musik från bland annat Iran, Kurdistan och Syrien.

Bland årets artister finns iranska operasångerskan Negar Zarassi och stråkkvartetten Scheherazade String Quartet. Det blir även kurdisk musik med Narin Feqe samt musik från Baluchistan i sydöstra Iran framfört av Rozhnak med Rostam Mirlashari. Dessutom en konsert med Josette Bushell-Mingo som tolkar Nina Simones låtar tillsammans med ett storband. Josette har tidigare turnerat med den kritikerrosade föreställningen Nina - A Story About Me and Nina Simone.Under flera år har Voices of Change lockat storpublik med konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö. Årets upplaga blir av förklarliga själ annorlunda, men publiken kan istället glädjas åt en ny konsert i månaden under hela året via Riksteatern Play. Konserterna spelades in under 2020.

Första konserten äger rum den 3 juni.

Medverkande artister:

Negar Zarassi Habib Meftah Sohair Chkair Josette Bushell-Mingo Narin Feqe Rozhnak med Rostam Mirlashari Scheherazade String Quartet Parvaz Dansensemble

Kontakter

För mer information: Sofia Zouagui Press och PR ansvarig E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se Mob: 070-528 99 15

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum