Svenska Seglarförbundet

Nya seglare uttagna till utvecklingslandslaget

Dela
Nu utökas utvecklingslandslaget i segling med ytterligare nio seglare. Samtliga är ambitiösa, träningsvilliga och målmedvetna unga seglare som kommer att bidra positivt till träningsmiljön i utvecklingslandslaget, där träning i Sverige är i högsätet.

Genom utvecklingslandslaget önskar Seglarförbundet att så många seglare som möjligt lyckas hitta en hållbar väg till världstoppen. Seglarna får möjlighet till sparring i säsongplanering, träningsupplägg, mentorskap samt att ingå i en miljö där alla strävar efter att utvecklas inom seglingen.

– Det är väldigt kul att vi i utvecklingslandslagets andra levnadsår kan välkomna nio målinriktade seglare som vill ta del av utvecklingsmiljön. Gemensamt för de nya seglarna är att de alla seglar en olympisk klass och alla kommer under 2023 att få prova på att tävla mot seniorer i världseliten, säger Alberte Lindberg och Martin Strandberg som är ansvariga för utvecklingslandslaget.

De nya uttagna är:

49er: Marius Westerlind, GKSS, Olle Aronsson, GKSS, Carl Nils Hörfelt, GKSS

49erFX: Rebecca Flohr, GKSS

Ilca 7: Simon Granath, KSSS, Axel Hallquist, KSSS

470: Hedvig Liljegren, KSSS, Hugo Liljegren, KSSS

iQFoil: Albert Norlén, KSSS

Sedan tidigare ingår:

49er: Oscar Andersson, GKSS, Alexander Brorsson, GKSS, Philip Lindblad, KSSS

49erFX: Alice Moss, GKSS, Julia Henriksson, GKSS, Klara Johansson, GKSS, Klara Utterström, GKSS, Ebba Berntsson KSSS, Linn Berntsson, GKSS, Hannah Maurer, KSSS, Maja Hansson-Mild, GKSS, Caroline Pettersson, GKSS

Ilca 7: Ludvig Lindqvist, KSSS, Rasmus Granzin, KSSS, Carl Ljunggren, KSSS

Ilca 6: Hanna Koba, KSSS, Fanny de Susini, GKSS, Svea Sahlin, GKSS

iQfoil: Johanna Hjertberg, KSSS, Vidar Nyström, KSSS, Carl Lagerberg, KSSS, Rasmus Rosengren, KSSS, Axel Rahm, GKSS, Otto Berg, LERSS

Kitefoil: André Olsson, GKSS, Måns Gustafsson, MSS, Karolina Larsson, ÅSK

För mer information kontakta Alberte Lindberg på alberte@ssf.se eller Martin Strandberg på martin.strandberg@ssf.se

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Seglarförbundet
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

08-4590990https://www.svensksegling.se/

Svenska Seglarförbundet är tillsammans med en stor del av den övriga idrottsrörelsen i en fas av stark förändring. I idrottens strategi 2025 har vi tillsammans med andra förbund fattat ett gemensamt beslut om att vi ska verka för att alla som vill ska kunna idrotta i förening hela livet, med fokus på glädje och utveckling. I korthet innebär det att vi går från tydligt elitfokus till en vision om segling tillgänglig för alla, vilket betyder att vi vill att fler – med olika bakgrund och förutsättningar – ska upptäcka idrotten segling.

Vi jobbar brett via våra 100 000 medlemmar i 325 klubbar och ett 60-tal klassförbund som finns över hela Sverige för att stödja dem i deras verksamhet med allt från seglarskolor för alla åldrar, anläggningsfrågor, båtdelning, utbildning, träning, tävling, jämställdhet, inkludering och allt annat som tar oss mot vår vision och är i linje med vår strategi.

Vårt starka landslag SWE Sailing Team med 37 OS-medaljer har gjort oss till en av de mest framgångsrika sommaridrotterna på OS och våra seglare är viktiga förebilder och marknadsförare av vår idrott. Vårt nystartade Utvecklingslandslag ska inspirera fler till hållbar träning och utveckling för att på sikt fylla på med medaljkandidater.

Välkommen att följa vår spännande utveckling via våra pressmeddelanden, vår webb svensksegling.se, Linked In, Facebook och Instagram samt SWE Sailing Team på Facebook och Instagram!

Följ Svenska Seglarförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Seglarförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum