Solna stad

Nya skolan i Järvastaden tar form - Så här kommer skolan att se ut

Dela

Den 15 augusti beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott om upphandlingen av byggnationen av den nya skolan i Järvastaden. Den nya skolan byggs för att möta det växande behovet av elevplatser i Järvastaden. Byggstart sker under hösten och skolan ska stå färdig till höstterminen 2024.

Illustration: Nya skolan i Järvastaden
Illustration: Nya skolan i Järvastaden

Den nya skolan kommer att kunna ta 240 elever från förskoleklass till årskurs 3. Skolan planeras för lågstadieverksamhet med fritidshem, men ska även kunna ställas om till förskola om skolbehovet skulle minska och förskolebehovet öka. Den nya skolan kommer att ha ett tillagningskök för att möjliggöra att mat kan tillagas till skolans luncher och fritidshemmets frukostar och mellanmål. Den nya skolan kommer att uppföras med miljöklassning – Svanen - och förses med solceller på taket.

- Järvastaden växer och för att säkerställa att barn i lågstadieåldern ska kunna gå i skola i närområdet så går vi nu vidare med att bygga en ny, modern skola i stadsdelen, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

- Den nya skolan kommer att vara anpassad för att möta framtidens krav på undervisning. Skolan kommer även att vara centralt placerad med närhet till parkmiljö som kommer att skapa goda möjligheter till fysisk aktivitet, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande, Solna stad.

Den nya skolan placeras centralt i Järvastaden med närhet till en omfattande parkmiljö om cirka 15 000 kvadratmeter. Parkmiljön kommer tillsammans med skolgården att skapa goda möjligheter till fysisk aktivitet och innehåller en lekpark, naturlek, ytor lämpade för spontanlek och vistelseytor.

Den nya skolan beräknas kosta 110 miljoner kronor och beräknas stå färdig till skolstarten höstterminen 2024.

Kontakter

Kontakt

Bilder

Illustration: Nya skolan i Järvastaden
Illustration: Nya skolan i Järvastaden
Ladda ned bild

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum