Trafikverket

Nya villkor för tung trafik för förbättrad framkomlighet på E6

Dela

Den 18 mars 2019 införs omkörningsförbud under rusningstid för tunga lastbilar på E6 mellan Vellinge och Helsingborg. Samtidigt tas dispenserna bort för att köra långsamtgående tung trafik under samma tider.

Anledningen är att de långsamtgående fordonen, motorredskap klass I, stör trafikflödet och skapar proppar.

Dispenserna som har getts kommer nu att dras tillbaka.

- Nya dispensbeslut för mobilkranar kommer att utfärdas med tidsvillkor som innebär att de inte får trafikera E6 på sträckan trafikplats Vellinge södra till trafikplats Kropp i Helsingborg under de tider då E6 är som mest trafikerad, det vill säga 06.00-09.00 samt mellan 16.00-18.00, säger Thomas Holmstrand, sektionschef på Trafikverkets avdelning för transportdispenser.

Så kallade EG-mobilkranar är klassade som lastbilar och får köras med en högre hastighet (högst 90 km/h) och för dessa fordon kommer tidsvillkoren i nuläget inte att ändras.

Omkörningsförbudet för tung lastbil gäller också det längs med hela sträckan mellan Vellinge och Helsingborg, med undantag för de sexfiliga backarna med stigningsfält vid Glumslöv.

- En stor del av trafiken på E6 består av tung trafik. Det här omkörningsförbudet inför vi för att minska mängden trafikstörningar, säger Stefan Berg, utredningsledare på Trafikverket.

Kontakter

Thomas Holmstrand, sektionschef för transportdispenser Trafikverket, 010-123 59 91
Stefan Berg, utredningsledare, Trafikverket, 10-123 60 46
Trafikverkets pressjour. 077-131 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum