Riksteatern

Nycirkus i världsklass – nu på turné med Riksteatern

Dela
Det kritikerrosade kompaniet Gravity & Other Myths från Australien bjuder på spektakulär, vacker och energisk nycirkus i den hyllade föreställningen Backbone
Fotograf: Carnival Cinema
Fotograf: Carnival Cinema

Vad är styrka? Var kommer den ifrån? Hur mäts den? I Backbone testas gränserna för vad styrka kan innebära; fysiskt, emotionellt, individuellt och kollektivt. På scenen får publiken möta tio nycirkusartister och två musiker.

Backbone är nycirkuskompaniets Gravity & Other Myths tredje uppsättning. Deras senaste show, A Simple Space, som turnerade med Riksteatern fick stor internationell framgång när den spelades mer än 530 gånger på 76 festivaler och teatrar i 24 länder.

Av pressen har föreställningen omskrivits som uttrycksfull, sensationell och så intensivt vacker att det gör en stolt att vara människa.

Turnépremiär 24 mars i Karlskrona

Medverkande

Martin Schreiber Lachlan Binns Jascha Boyce Jacob Randell Lewie West Lewis Rankin Joanne Curry Mieke Lizotte Lachlan Harper Jackson Manson

Konstnärligt team

Kompositörer och musiker Elliot Zoerner och Shenton Gregory Regi Darcy Grant Scenografi och ljusdesign Geoff Cobham Producent Craig Harrison Regiassistent Triton Tunis-Mitchell

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/backbone/

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/backbone

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Carnival Cinema
Fotograf: Carnival Cinema
Ladda ned bild
Backbone Fotograf: Carnival Cinema
Backbone Fotograf: Carnival Cinema
Ladda ned bild
Backbone Fotograf: Carnival Cinema
Backbone Fotograf: Carnival Cinema
Ladda ned bild
Backbone Fotograf: Darcy Grant
Backbone Fotograf: Darcy Grant
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum