Riksteatern

Nycirkus i världsklass på turné med Riksteatern

Dela

Internationellt prisbelönta kompaniet Fauna skapar ett eget universum med cirkusens språk. Ett fängslande spel där aggression, konkurrens, humor och lekfullhet driver rörelserna framåt. Fauna Circus har turnerat världen över med några av världens främsta cirkuskompanier. På scen ser vi även livemusikern Geordie Little. Premiär 25 februari i Östersund.

- Vi vill väcka känslor, inspirera och underhålla på en djupare nivå. I Fauna skildrar vi kärlek i olika former och vi hoppas att föreställningen får publiken att reflektera över sina egna upplevelser och lärdomar, säger Rhiannon Cave-Walker från Fauna Circus.

Det internationella samtida cirkuskompaniet Fauna Circus har en speciell koppling till Sverige. Det var här kompaniets fem akrobater utbildade sig vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Nu kommer de, tillsammans med kompaniets australiensiske musiker Geordie Little, tillbaka för en turné med Riksteatern.

- Det är verkligen spännande att ta vår show Fauna på turné i Sverige eftersom detta är födelseplatsen för mycket av vårt arbete och där allt började för oss, fortsätter Rhiannon Cave-Walker.

Kompaniets akrobater har bakgrund i kända kompanier som Gravity & Other Myths, NoFit State Circus, Seven Fingers och Poivre Rose. Fauna Circus slog igenom 2017 på Adelaide Fringe där de belönades med Best Emerging Artist Award och 2018 fick de The Total Theatre BEST CIRCUS AWARD på Edinburgh Festival Fringe. Därefter har de turnerat runt om i världen, till exempel i Storbritannien, Brasilien, Frankrike, Nederländerna, Tyskland, Polen, Belgien, Tjeckien, Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Premiär 25 februari i Östersund.

Medverkande Arthur Parsons Matthew Pasquet Imogen Huzel Rhiannon Cave-Walker Enni-Maria Lymi Geordie Little

Konstnärligt team Fauna Circus

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/fauna

Pressbilder till föreställningen finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/fauna

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Ladda ned bild
Fauna-Pierre-Weber-3
Fauna-Pierre-Weber-3
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum