Riksteatern

Nypremiär 8 januari: Greatest hittills- en show med Ronny Erikssons bästa och mest älskade nummer

Dela
Satiriker, pessimistkonsult, humanist. Låtskrivare, komiker, artist. Folkkäre Ronny Eriksson kan beskrivas på många sätt. Allt sedan sitt genombrott har han lyckats hålla ett järngrepp om såväl samtiden som sin publik. Nu turnerar han och kapellmästare Benneth Fagerlund ännu en gång med Riksteatern.

–Det här är väl vår femte turnésväng med Riksteatern. Överallt, har publik frågat efter låtar som de har hört. Vi har därför samlat ihop lite äldre godingar och blandat upp med nyskrivet material och lite nya aktuella funderingar kring vår tid, säger Ronny Eriksson, upphovsperson för Greatest hittills.

Den nya showen består som titeln avslöjar av det hittills allra bästa av Ronny Erikssons mest älskade nummer.

– Ronny har en förmåga att snappa upp fenomen och företeelser långt före andra ens har noterat dem, jag slutar aldrig att förundras över det, säger Benneth Fagerlund, kapellmästare för Greatest hittills.

Det blir en musikalisk helkväll med satir, värme och bekymrad ståupp.

Vi har älskat att få turnera i Riksteaterns regi och möta alla fantastiska lokala arrangörer och publik runt om i landet. Jag hoppas att vi kan erbjuda lite nya funderingar när de går hem och lite skratt och gråt, säger Ronny Eriksson.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Satellite Live. Nypremiär i Älvsbyn den 8 januari, 2022

Medverkande
Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund  

Konstnärligt team
Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund  

För mer information om Greatest hittills: https://www.riksteatern.se/forestallningar/greatest-hittills
För pressbilder och trailer: https://mediabank.riksteatern.se*
För turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/greatest-hittills/#section2

För mer information:
Sofia Zouagui
Press och PR ansvarig 
E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se
Mob: 070-528 99 15

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Finländsk eremit och ufoskådares levnadsberättelse blir till en filosofisk fredsmonolog12.4.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

I Det lyckligaste är att vara lycklig tecknas en personlig bild av Elis Sinistö, som var en DIY-konstnär, mystiker och eremit. Han flyttade ut i skogen och byggde sig en egen värld av kojor och konst där han bodde i 50 år fram till sin död. Hans levnadshistoria har omvandlats till en filosofisk fredsmonolog som framförs av Taisto Reimaluoto i regi av Hanna Kirjavainen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum