Postkodstiftelsen

Nytt i Postkodföreningen och Postkodstiftelsen

Dela

Styrelserna i Svenska Postkodföreningen och Postkodstiftelsen möbleras om. Göran Hägglund lämnar vice ordförandeskapet i stiftelsen och blir ledamot i Postkodföreningens styrelse i augusti. Thomas Fogdö blir ny vice ordförande i Postkodstiftelsen.

Bakgrunden till ändringarna i styrelserna är att den tidigare styrelsemedlemmen Johan Menckel har tvingats avsäga sig sitt uppdrag sedan han tackat ja till en annan styrelsepost som är oförenlig med uppdraget i Postkodföreningen.

Göran Hägglund har arbetat i drygt 25 år i den svenska politikens centrum samtidigt som han har en stark passion för civilsamhället. Postkodföreningen, där han nu tar plats, har lotteritillstånden för samtliga Postkodlotteriets produkter och har också till uppgift att fördela överskottet samt att välja in nya medlemmar som också blir förmånstagare till lotteriet.

Thomas Fogdö har varit ledamot sedan 2016. Först i dåvarande Idrottsstiftelsens styrelse och från mars 2017 i Postkodstiftelsens, där han nu alltså blir vice ordförande. Stiftelsens uppdrag är att snabbt, flexibelt och kunnigt stötta främst nya aktörer för en positiv samhällsutveckling

Alexander af Jochnick fortsätter som ordförande i Postkodföreningen och Elisabeth Tarras-Wahlberg som ordförande i stiftelsens styrelse.

Nyckelord

Kontakter

Roger Magnergård
Pressansvarig
+46 70 232 40 80
roger.magnergard@postkodlotteriet.se

Om

Postkodstiftelsen
PostkodstiftelsenPostkodstiftelsen är förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet och förmedlar tidsbestämda stöd till projekt som drivs av ideella föreningar och stiftelser, i Sverige och internationellt. Sedan 2007 har mer än en miljard förmedlats till över 500 projekt.

 

Läs mer om Postkodstiftelsen på www.postkodstiftelsen.se

Följ Postkodstiftelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Postkodstiftelsen

Postkodstiftelsen ger 2 085 000 kronor till Folkrörelsearkivet i Västerbotten21.1.2020 12:03:30 CETPressmeddelande

Svenska Postkodstiftelsen stöttar Folkrörelsearkivet i Västerbotten med ett projektstöd på drygt två miljoner kronor för projektet Det demokratiska arkivet, som pågår till och med våren 2022. Det demokratiska arkivet är en plattform för att tillgängliggöra arkiven för ett bredare samhälle, öka förståelsen för samhällets utveckling och skapa framtidstro genom insikten om allas möjlighet att kunna bidra till ett bättre samhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum