Region Örebro län

Nytt program för regionens hållbarhetsarbete

Dela

Är du nyfiken på Region Örebro läns långsiktiga arbete för att utvecklas i linje med FN:s globala mål för hållbarhet? I så fall kan du med fördel fördjupa dig i Region Örebro läns program för hållbar utveckling 2021-2025 som regionstyrelsen behandlade i dag.

Jordens resurser är begränsade. Det är något som Region Örebro län måste ta i beaktande när framtidens verksamhet först planeras och därefter bedrivs.

- Region Örebro län ska bland annat bidra till att länsinvånarna har en god hälsa, att de kan resa och att de kan ta del av kulturupplevelser, och samtidigt bidra till att företag och näringsliv utvecklas på ett bra sätt. Men det måste ske på ett sätt som går hand i hand med Agenda 2030, det vill säga FN:s globala mål för hållbarhet, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Tre övergripande mål

Som ledstång i detta hållbara utvecklingsarbete behandlade regionstyrelsen i dag ett program för hållbar utveckling som ska gälla under åren 2021 till 2025.

- Vår förhoppning är att programmet ska fungera som inspiration för våra medarbetare, och att det kan användas som stöd och drivkraft för att integrera hållbar utveckling i det dagliga arbetet i än större utsträckning än vad som är fallet i dag, säger Andreas Svahn.

Hållbar utveckling rymmer de tre dimensionerna social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet, och i programmet för hållbarhet har dessa dimensioner förts samman i tre övergripande mål. Dessa är:

  • God hälsa och livsmiljö,
  • jämlikt och jämställt samt
  • ansvarsfull resursanvändning.

- Nu ska programmet till regionfullmäktige för ett slutgiltigt beslut, och därefter är det upp till oss politiker och alla regionens medarbetare att tillsammans arbeta för att genomföra det vi föresatt oss inom hållbarhetsområdet-, säger Andreas Svahn.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut på tio platser i Örebro län18.6.2021 19:54:14 CEST | Pressmeddelande

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län under den senaste veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig från och med måndag till och med fredag kan ha fått ett felaktigt provsvar. ”Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt”, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum