Solna stad

Nytt samarbete med Agera Kvinnojour stärker stöd till våldsutsatta

Dela

Personer som utsatts för relationsvåld eller hedersvåld får utökat stöd vid kontakt med polis och rättsväsende, som komplement till socialtjänstens insatser. Det är syftet med en ny överenskommelse och bidrag till Agera Kvinnojour i Solna.

Med finansiellt stöd av Solna stad drar Agera Kvinnojour i Solna nu igång en ny verksamhet med riktat stöd till personer som utsatts för relationsvåld eller hedersvåld. Verksamheten erbjuder information om rättsprocessen samt stöd vid polisanmälan eller inför, under och efter en rättegång.

– Genom ett närmare samarbete med Agera Kvinnojour får fler som utsatts för relationsvåld eller hedersvåld ett viktigt stöd i kontakten med polis och rättsväsende. Verksamheten utgör ett viktigt komplement till socialtjänstens insatser och relationsvåldsteamet inom Solna stad, säger Arion Chryssafis, socialnämndens ordförande, Solna stad.

Stöd inför, under och efter en rättsprocess

Agera Kvinnojour bedriver sedan tidigare en öppen samtalsmottagning där personer som utsatts för våld kan få kostnadsfri rådgivning och stödsamtal – med kvalificerad personal och utbildade volontärer. Det kan handla om information om rättigheter och möjligheter, stöd i att förändra sin situation och bearbetande samtal. Denna verksamhet kompletteras nu med information och stöd inför, under och efter en rättsprocess, genom samarbetet med Solna stad.

– Att våga polisanmäla eller gå igenom en rättsprocess kan vara omtumlande och innebära en stark påfrestning för personer som utsatts för våld i nära relation. I och med det utökade samarbetet med Solna stad kan Agera kvinnojour nu erbjuda både information och stöd under hela rättsprocessen till de som behöver det, säger Bridgett Stehag, verksamhetschef på Agera Kvinnojour i Solna.

Samverkan med relationsvåldsteamet

Socialnämnden har beviljat Agera Kvinnojour 80 000 kronor till den nya verksamheten, som komplement till det ekonomiska stöd som staden redan bidrar med för kvinnojourens lokaler. Stödet är ett komplement till socialtjänstens verksamhet och sker i samverkan med relationsvåldsteamet inom Solna stad. Sedan tidigare får även Brottsofferjouren i Västerort ett riktat stöd.

Agera kvinnojour erbjuder stöd via jourtelefon på dagtid av kvalificerad personal och kvällstid 19.00 – 22.00 av utbildade volontärer. Telefonnummer: 08-27 90 80

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum