E.ON Sverige AB

Nytt samarbete mellan E.ON och McDonald’s underlättar elbilsresan genom Sverige

Dela

För att underlätta resandet med elbil i Sverige installerar E.ON snabbladdningsstationer på flera av McDonald’s restauranger runt om i landet. Detta är resultatet av ett nytt samarbete.

Från och med sensommaren blir det möjligt att ladda batterierna på ännu fler platser i Sverige då E.ON börjar installera snabbladdningsstationer på McDonald’s restauranger. Malmö, Helsingborg och Strängnäs är först ut och fler platser kommer att följa.

– Vi är mycket glada över vårt samarbete med McDonald’s. Det starkaste verktyget som finns i att skynda på omställningen till förnybara drivmedel är partnerskap; det är då genomslagskraften blir bäst, säger Mattias Vendel, programansvarig inom eMobility Nordic på E.ON.

Laddstolparna, med effekter på upp till 50kW, gör det möjligt att ladda de flesta batterier på 20–30 minuter vilket gör långresor i elbil till en realitet, utan att man behöver oroa sig för att elen i bilen ska ta slut.

Riksdagen har satt som mål att den svenska fordonsflottan ska vara fossilfri 2030. Fortsatt utbyggnad av laddinfrastrukturen för elbilar är en av förutsättningarna för att det ska vara möjligt.

McDonald’s installerade den första laddstolpen redan 2009 och erbjuder elbilsburna gäster att ladda batterierna på ca 40 restauranger i Sverige. Att ladda bilens batterier i samband med att gästerna laddar sina egna batterier är populärt och i år har användandet av laddarna mer än fördubblats jämfört med 2018.

– McDonald’s bestämde sig redan för 10 år sedan att satsa på laddstolpar och bidra till omställningen till eldrivna fordon. Våra restauranger är placerade där människor passerar, det är upplyst och öppet sent, det är enkelt att ta något att äta eller en god kopp kaffe, och elen är alltid förnybar. Det känns fantastiskt roligt att starta upp samarbetet med E.ON och fortsätta utbyggnaden av laddinfrastruktur runt om i landet, säger Henrik Nerell, presschef McDonald’s Sverige.

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

PRESSTRÄFF: Krafterna för ökad trygghet i Malmö växer26.11.2019 12:44:29 CETPressinbjudan

I en tid då många Malmöbor upplever att tryggheten i vardagen är utmanad är det viktigt att mobilisera och belysa de goda krafter som finns i samhället för att bryta den negativa utvecklingen. Stiftelsen Nattvandring.nu växer och startar nu, på lokalt initiativ, en ny nattvandringsgrupp i stadsdelen Rosengård. I samband med detta bjuder stiftelsen tillsammans med Malmö stad och E.ON, in till en pressträff onsdagen den 27 november klockan 9:00 för att ge sin syn på utvecklingen i staden och hur vi gemensamt kan bidra till en tryggare stad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum