Svensk Innebandy

Oavgjort i VM-gruppfinalen mellan Sverige och Tjeckien

Dela
Gruppfinalen mellan Sverige och Tjeckien i VM 2022 blev en jämn historia. Sverige förde matchen målmässigt innan Tjeckien kunde jobba sig ikapp. 3-3 efter full tid talade sitt tydliga språk och Sverige fick med sig en poäng från den avslutande gruppspelsmatchen. "Jag tycker ändå att vi är det bättre laget idag", säger Alexander Galante Carlström.
Foto: Innebandyavisen
Foto: Innebandyavisen

Det var Sverige som inledde målskyttet mot Tjeckien genom Alexander Galante Carlström i den första perioden. Blågult kunde sedan utöka ledningen i den andra perioden innan Tjeckien hämtade ikapp.

Lagen följdes därefter åt med varsitt mål och slutresultatet skrevs till 3-3. Poängen innebär att Sverige vinner grupp B i VM på målskillnad framför just Tjeckien. 

– Jag tycker ändå att vi är det bättre laget idag. Det var lite det som vi letade efter också, att hitta någon sorts form, säger Alexander Galante Carlström. 

– Jag tycker att vi skapar så pass många målchanser också för att vi ska kunna vinna matchen. Sen gör Jon(Hedlund) en fin match i kassen också, så jag tror att vi är ganska nöjda med 3-3 och veta att vi skapade mycket lägen. 

Sveriges sista utpost Jon Hedlund storspelade stundtals i den tredje perioden. För målvakten själv var det en svår uppgift att hålla uppe den höga nivån på få avslut. 

– Det är skönt att göra de räddningarna när det behövs som mest. Det kan vara ganska otacksamt att stå i mål i svenska landslaget, de första två perioderna är inte min räddningsprocent något att skryta med. Det blir svåra lägen på få avslut, säger Jon Hedlun. 

– Men det gäller att vara redo mot slutet och det är då matcherna avgörs. Vi är här för att vinna matcher och då gäller det att göra de räddningar som behövs på slutet. 

Alexander Galante Carlström hade efter slutsignal en stor anledning att fira. Gruppfinalen mot Tjeckien var landskamp nummer 100 för den notoriska målskytten. 

– Det är en oerhört stolthet såklart. Det är få förunnat att få komma upp i hundra landskamper och man blir lite rörd ändå, det är inte många som får vara med på den listan. Det betyder att man har varit bättre under en längre tid så det är klart att det är jättestort, säger Alexander Galante Carlström.  

Inför matchen fick Galante Carlström ta emot en tröja som pryddes av just nummer 100. Tröjan delades ut av förbundskaptenen och den tidigare SSL-tränaren Thomas Brottman. 

Att det var just Brottman som delade ut tröjan var extra känslosamt för Galante Carlström. 

– Han har varit med i åtta-nio år av min SSL-karriär. Det är klart att det betyder något speciellt att han fick lämna över tröjan. Det är jättestort och jag är glad att han fick göra det, det var lite extra känslosamt när han gjorde det. 

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 3-3 (1-0,1-2,1-1)

Första perioden
1-0 (14.57) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)

Andra perioden
2-0 (05.43) Linus Nordgren (Jesper Sankell)
2-1 (10.13) Martin Tokos (Matej Jendrisak)
2-2 (12.56) Jiri Besta (Matej Jendrisak)

Tredje perioden
2-3 (07.01) Ondrej Nemecek (Marek Benes)
3-3 (15.48) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Innebandyavisen
Foto: Innebandyavisen
Ladda ned bild
Foto: Innebandyavisen
Foto: Innebandyavisen
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum