Hermods AB

Ökad självsäkerhet hos personalen genom Äldreomsorgslyftet!

Dela
Den statliga satsningen inom kommunalt finansierad äldreomsorg ─ Äldreomsorgslyftet, avser att höja kompetensen inom äldreomsorgen genom att erbjuda ny och befintlig personal möjligheten att utbilda sig på betald arbetstid. Vi ser tydligt hur det ökar tryggheten och självsäkerheten hos eleverna i deras yrkesroll och det personliga värdet för dem.
Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg
Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg

- Vi hör hur uppskattad utbildningen är bland våra elever som får möjligheten att vidareutbilda sig inom äldreomsorgen via Äldreomsorgslyftet. De kan validera mycket av sina kunskaper som förvärvats genom erfarenhet. Därav genomförs utbildningen ofta på kortare tid. Framförallt märker vi värdet för eleven som ofta utrycker att de känner sig mer självsäkra och trygga att utföra sitt arbete när dem blir behöriga för yrkesrollen samt ökar sin anställningsbarhet, säger Nina Linder, affärsområdeschef företagsutbildning på Hermods.

Värdet för individen att vidareutbildas inom äldreomsorgen

Felicia Sjölundh läser till undersköterska via komvux på distans i Sjöbo kommun. Hon arbetar idag på ett demensboende i kommunen och fick frågan om att vidareutbilda sig efter ett möte med enhetschefen, något som hon tackade ja till.

- Efter att ha jobbat inom vård och omsorg i nio år, tog jag tillfället i akt att vidareutbilda mig när möjligheten gavs. Jag läste vård och omsorg redan på gymnasiet men var inte riktigt redo då att ta studierna på allvar. Men nu har jag inga problem med att kombinera arbete på 50 % och studier på 50 %.

Mycket i studierna känner jag igen som jag lärt mig genom erfarenhet via mitt jobb i branschen, där är det skönt att friska upp minnet. Samt att jag fått nya insikter och kunskap som är värdefull. Jag har utvecklats mer i min roll och fått mer kunskap om demensvård, t.ex. förstår jag hjärnan och utvecklingen bättre hos demenssjuka personer nu och hur man hittar lösningar i vardagen. Det är viktigt att plugga för att få bättre kunskap och förståelse för varför man gör vissa saker i jobbet. Idag känner jag mig tryggare och säkrare i min roll i och med att jag blir behörig undersköterska.

Jag ser ljust på framtiden för mitt yrke då detta är ett livsviktigt arbete, att hjälpa andra människor är verkligen viktigt för mig och något jag brinner för!
Nu har jag inte långt kvar av utbildningen, jag är klar vid årsskiftet 21/22 och är så glad att jag tog möjligheten att utbilda mig som också gör att jag ökar mina förutsättningar att bli anställningsbar, det känns tryggt, avslutar Felicia med att säga.

Utbildningar som berättigar till stödet

Kommunala vuxenutbildning (komvux) till undersköterska och vårdbiträde. Samt utbildning inom ramen för yrkeshögskolan som är relevant för arbetet med vård och omsorg av äldre där den som redan har en undersköterskeutbildning kan få specialistkompetens. Där har vi idag har två olika inriktningar: Specialistundersköterska inom multisjukdon hos äldre och Specialistundersköterska inom palliativvård. Vi på Hermods är glada att kunna förse arbetsgivare med utbildning inom båda utbildningsområden.

- Jag hoppas att alla arbetsgivare som kan, tar denna unika möjlighet och vidareutbildar sin personal med stadsbidraget genom Äldreomsorgslyftet. Regeringen har föreslagit att förlänga insatsen och avsätter sammanlagt 1,7 miljarder kronor för 2022 och beräknas avsätta samma summa 2023, säger Nina Linder, affärsområdeschef företagsutbildning på Hermods.

Kontakt:

Nina Linder, Affärsområdeschef Hermods Företagsutbildning

mail: nina.linder@hermods.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg
Hermods yrkesutbildningar inom vård och omsorg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Hermods AB
Hermods AB
Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra komvuxutbildningar, yrkeshögskola, sfi och distansgymnasium utbildar årligen över 70 000 studerande och elever. Vår vision är att vara ledande i utbildning för vuxna och därigenom delaktiga i inkludering och förbereder för arbetslivet. Hermods ingår i Academedia, som genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande vill skapa en bättre framtid.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Hermods Yrkeshögskola fortsätter tillväxtresan efter myndighetens tilldelning av YH-program för 202312.1.2023 16:34:59 CET | Pressmeddelande

Myndigheten för Yrkeshögskolan gav idag sitt besked om vilka nya yrkeshögskoleprogram som landets YH-anordnare beviljats starta hösten 2023. Hermods Yrkeshögskola fortsätter att expandera i årets ansökningsomgång där ett viktigt fokus ligger inom teknik och samhällsbyggnad men även grön näring, hållbarhet och energi. Hermods Yrkeshögskola startar sex helt nya utbildningar och expanderar befintliga utbildningar på fler orter i höst.

Därför behövs kvinnor i ”manliga” jobb och utbildningar!7.3.2022 15:22:44 CET | Nyheter

Idag ser vi att nästan 94% av de sökande till byggutbildningarna är män.* Det är något som behöver ändras för att få en större bredd i branschen. Det handlar om inkludering, men även mångfalden behöver breddas. ”- Vårt jobb inom YH är förmedla de olika rollerna, berättar Anna, utbildare inom Hermods Yrkeshögskola. Att driva branschen framåt genom utbildning som är anpassade efter alla kön och erfarenheter förändrar samhällsstrukturer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum