Järfälla Kommun

Ökad trygghet med nyckelfri hemtjänst

Dela

En alldeles färsk utvärdering gjord av Järfälla kommun visar att digitala lås i hemtjänsten bidrar till ökad trygghet, effektivitet och valfrihet. Nu är det en permanent del av verksamheten.

– Det är ett jättebra initiativ. Det är bra både för de äldre eftersom det ger ökad trygghet, och för personalen eftersom det skapar tid och underlättar arbetet, säger Lennart Nilsson (KD), ordförande i äldrenämnden.

Utvärderingen gäller ett projekt med nyckelfria lås för dem med hemtjänst i Barkarby och Skälby. Projektet har genomförts med gott resultat och är nu en permanent del av verksamheten. Elina Godring, gruppchef för hemtjänsten i Barkarby och Skälby, menar att det finns ett annat lugn i arbetsgruppen eftersom jagandet efter nycklar har försvunnit. Förut fick personalen lägga mycket tid på att ringa runt till kollegor när nycklar var borta och det skapade ofta stressiga situationer.

– Det blir mer tid för samvaro, samtal och omvårdnad nu, säger Elina Godring.

Äldrenämnden i Järfälla kommun vill införa digitala lås för de med hemtjänst redan under nästa år:

– Digitala lås bidrar till högre kvalitet i hemtjänsten. Eftersom fördelarna är så stora vill vi införa det i hela Järfälla kommun under 2020, i den takt som är möjlig. Det är en investering i kvalitet och ger personalen mer tid till det som är viktigt, säger Lennart Nilsson.

Läs hela rapporten här

https://www.jarfalla.se/omsorgochstod/stodtjansterochhjalpmedel/trygghetsskapandeteknik.4.5a62d970166776ca71e32492.html

Kontaktperson

Johan Svederus, utredare socialförvaltningen, johan.svederus@jarfalla.se, 08-580 293 26

Lennart Nilsson (KD), ordf. äldrenämnden, lennart.nilsson@jarfalla.se, 070-713 18 91

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum