Region Örebro län

Ökat samarbete mellan folkbiblioteken i länet

Dela

Ett fördjupat samarbete mellan folkbiblioteken i nio av länets kommuner och en gemensam bibliotekswebb. Det kan bli resultatet av det projekt som Region Örebro läns kulturnämnd fattat beslut om att ge 350 000 kronor i ekonomiskt stöd.

Folkbibliotekscheferna i kommunerna Lindesberg, Nora, Hällefors, Ljusnarsberg, Kumla, Hallsberg, Askersund, Lekeberg och Laxå vill undersöka möjligheten till ett närmare samarbete. Detta ska bland annat uppnås genom att skapa en gemensam bibliotekskatalog och en gemensam bibliotekswebb.

Hur formerna för detta samarbete skulle kunna se ut ska nu utredas i form av ett projekt och där vill kulturnämnden bidra genom att skjuta till 350 000 kronor. Bland annat ska projektet utreda förutsättningarna för ett framtida samarbete och också tillhandahålla ett kunskaps- och beslutsunderlag för hur ett sådant samarbete kan se ut.

- Jag är övertygad om att ett samarbete över kommungränserna kommer att ge ett stort mervärde för kommuninvånarna i form av en bättre, mer likvärdig och hållbar service från folkbiblioteken, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

Genom det nu aktuella projektet knyter de medverkande kommunerna an till en stark trend inom bibliotekssverige där bibliotekssystem, webbsidor och mediebestånd i stor utsträckning delas.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden, telefon: 073-84 27 454

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Torbjörn Ahlin
Torbjörn Ahlin
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum