Socialdemokraterna

Olaf Scholz och Jonas Gahr Støre talar på S-partikongress

Dela

Socialdemokraternas partikongress gästas av Tysklands socialdemokratiske kandidat till förbundskansler Olaf Scholz och Norges nyblivne statsminister Jonas Gahr Støre från Arbeiderpartiet.

  • Olaf Scholz gör sitt första internationella partikongressbesök i egenskap av kandidat till ny förbundskansler. Detta sedan det socialdemokratiska partiet SPD vann valet till den tyska förbundsdagen i slutet av september i år.

Olaf Scholzs tal är planerat till klockan 11.45 på fredagen den 5 november.

  • Jonas Gahr Støre, Norges nytillträdde socialdemokratiske statsminister anländer med tåg och talar under förmiddagen söndagen den 7 november.

- Vi ser att socialdemokratin är på frammarsch i många länder, folk vill ha en stark välfärd och en klimatomställning som skapar jobb och framtidstro. Det är givetvis kul, hedrande och visar på de svenska socialdemokraternas starka internationella position att partikongressen gästas av den senast valda socialdemokratiske nordiska statsministern Jonas Gahr Støre och Tysklands tillträdande förbundskansler Olaf Scholz, säger Johan Hassel, internationell sekreterare för Socialdemokraterna.

Möjlighet för fotografering kommer att ges till ackrediterade fotografer.

Presskontakt:

Socialdemokraternas presstjänst: tel: 08 - 700 26 83, mejl: press@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum