Thon Property AB

Olav Thon gruppen köper Strömstad Köpcenter med Orvelin Group

Dela

Det står nu klart att Olav Thon Gruppen köper Strömstad Köpcentrum tillsammans med Orvelin Group där ägarfördelningen är 55 respektive 45 procent.

FOTO: Strömstad Köpcenter (http://stdkc.se)
FOTO: Strömstad Köpcenter (http://stdkc.se)

Strömstads Köpcenter är idag drygt 4 700m2 och hyresgästerna består av Systembolaget, Supergott, Sportshopen, Apoteket, Hälsokostbolaget, Asian Town och Skopiraten.

Den intilliggande tomten som inkluderas i affären har en byggrätt om 3000m2 som planeras att utnyttjas för att utveckla området. Sedan tidigare äger de nya ägarna av Strömstad Köpcenter även fastigheten på andra sidan parkeringen med Eurocash som hyresgäst.

– Vi är jätteglada över förvärvet och är väldigt positiva till möjligheten att kunna vidareutveckla området som har en god potential att bli ännu bättre, säger Hallgeir Åndal, VD Thon Property.

Genom samma ägarförhållanden som detta förvärv så äger Olav Thon gruppen och Orvelin Group även Nordby Shoppingcenter och Tanum Shoppingcenter tillsammans.

– Det är jättekul att vi kan ingå i ytterligare partnerskap med Olav Thon Gruppen och vi ser de starka synergierna med bättre nyttjande av byggrätterna samt ev. utökad kapacitet för parkering, säger Ulf Palm, VD Orvelin Shopping Center.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

FOTO: Strömstad Köpcenter (http://stdkc.se)
FOTO: Strömstad Köpcenter (http://stdkc.se)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Thon Property AB
Thon Property AB
Kungsgatan 42
11135 Stockholm

08-40 300 330

www.thonproperty.se

www.olavthon.no

Thon Property - En del av Olav Thon Gruppen

Thon Property är den svenska fastighetsdivisionen i Olav Thon Gruppen som ägs av Olav Thon Stiftelsen. Olav Thon Gruppen äger c:a 500 fastigheter i Norge och utlandet samt äger/förvaltar 79 köpcenter i Norge och 12 i Sverige.

Följ Thon Property AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Thon Property AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum