Norrköpings kommun

Olle Vikmång tillträder som ordförande i kommunstyrelsen

Dela

Den 30 november tillträder Olle Vikmång (S) som ny ordförande för kommunstyrelsen (KS) i Norrköping. Han efterträder Lars Stjernkvist (S).

Olle Vikmång (S). Ny ordförande för kommunstyrelsen i Norrköping.
Olle Vikmång (S). Ny ordförande för kommunstyrelsen i Norrköping.

 Lasse är en stark profil som gjort mycket för Norrköping och som profil går han inte att ersätta, men jag ser nu fram emot att få komma igång och tillsammans med resten av kommunstyrelsen jobba med de utmaningar och möjligheter som finns i Norrköping. Jag tar mig an uppdraget med glädje och med stor ödmjukhet, säger Olle Vikmång.

Olle Vikmång är idag bland annat ordförande för kommunfullmäktige och för vård- och omsorgsnämnden. Beslutet att utse honom till ny ordförande för KS togs formellt vid kommunfullmäktiges möte 30 november. Lars Stjernqvist har haft uppdraget sedan 2010.

 I Olle Vikmång får kommunstyrelsen en mycket kompetent ordförande. Han har bred politisk erfarenhet och jag har fullt förtroende för att han kommer att göra ett mycket bra jobb på posten. Norrköping står inför stora utmaningar, både i nutid med bland annat hanteringen av pandemin, men också i framtiden. Jag är övertygad om att Olle är rätt person för att klara av att hantera dem, säger Lars Stjernkvist.

Kommunstyrelsen är kommunens ledande politiska förvaltningsorgan och leder och samordnar planeringen och uppföljningen av kommunens verksamheter och ekonomi.

Kontakt:
Olle Vikmång (S)
Titel: ny  ordförande kommunstyrelsen
Telefon:070-687 15 38

Lars Stjernkvist (S),
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

______________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

Bilder

Olle Vikmång (S). Ny ordförande för kommunstyrelsen i Norrköping.
Olle Vikmång (S). Ny ordförande för kommunstyrelsen i Norrköping.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum