Riksteatern

Olydig dans i och mellan ord och toner i Cristina Capriolis och CCAP:s senaste koreografi

Dela
Tio dansare och en sångerska ställer sig på rad för att dansa och berätta om sina drömmar och rädslor. Efter gästspel i Berlin är det nu turnépremiär på Riksteatern för Cristina Capriolis och CCAP:s senaste föreställning A Line_up som är en omtagning av den klassiska musikalen A Chorus line.
Fotograf: Alexander Kenney
Fotograf: Alexander Kenney

Trots en kritisk inställning till stereotyper och glittrig yta har Caprioli fascinerats av musikalgenren. Speciellt när det kommer till A Chorus Line som var nyskapande för sin tid då den gjorde det personliga till allmän underhållning, något som är vardag i dagens dokusåpor och sociala medier.

I A Line_up har Caprioli tillsammans med dansarna iscensatt en föreställning som dansar en mångfald av fantasier och erfarenheter. Det blir gripande texter, svängiga rörelser och poppig musik.

- Dans liksom orden bereder plats för flera kroppar och flera öden. Dansen berättar flera berättelser på en och samma gång. Den får oss att förnimma den minimala skillnad som särskiljer och samtidigt slår samman våra liv. Genom dansen kan vi underhålla det oväntade och bejaka det främmande. Då kommer det okända att bekantas med våra sinnen och få oss att dansa tillsammans, säger Cristina Caprioli, koreograf.

A Line_up är en samproduktion mellan Riksteatern, ccap, NorrlandsOperan, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, och Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer, Berlin. Föreställningen hade urpremiär på NorrlandsOperan i april och är under hösten på Riksteaterturné med start på Dansens Hus i Stockholm. Musiken till föreställningen är specialskriven av duon SUN - Sunna Ardal Rosengren och Yoann Durant.

Om Cristina Caprioli Cristina Caprioli är professor i koreografi och är en av Sveriges mest betydelsefulla och produktiva koreografer. 1998 grundade hon organisationen ccap som sedan dess producerat arbeten kända för sin precision, komplexitet och fysiska nerv.

Turnépremiär den 14 september på Dansens Hus i Stockholm

Medverkande Anja Arnquist, Dario Barreto Damas, Philip Berlin, Ulrika Berg, Linda Blomqvist, Louise Dahl, Frederic Gies, Pavle Heidler, Madeleine Lindh, Louise Perming och Sunna Ardal Rosengren

Konceptuell ram, dramatorgie och rörelsematerial Cristina Caprioli Text Philip Berlin, Cristina Caprioli, Frederic Gies, Pavle Heidler, Madeleine Lindh, Louise Perming och (frånvarande gäst) Johan Jönson. Texterna har bearbetats till sångtexter av Sunna Ardal Rosengren Nyskriven musik Sunna Ardal Rosengren och Yoann Durant Övrig musik Seinabo Sey (Hard time/Pretend), alva noto (Meta Phaser & Sora/Xerrox vol. 2), Roll the Dice (Blood In Blood Out) Ljus Tobias Hallgren Kläder ccap

För mer information: http://www.riksteatern.se/forestallningar/a-line_up

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/a-line-up

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Alexander Kenney
Fotograf: Alexander Kenney
Ladda ned bild
ALineUp-foto-Alexander-Kenney1
ALineUp-foto-Alexander-Kenney1
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
Riksteatern



Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Finländsk eremit och ufoskådares levnadsberättelse blir till en filosofisk fredsmonolog12.4.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

I Det lyckligaste är att vara lycklig tecknas en personlig bild av Elis Sinistö, som var en DIY-konstnär, mystiker och eremit. Han flyttade ut i skogen och byggde sig en egen värld av kojor och konst där han bodde i 50 år fram till sin död. Hans levnadshistoria har omvandlats till en filosofisk fredsmonolog som framförs av Taisto Reimaluoto i regi av Hanna Kirjavainen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum