Ömangruppen

Ömangruppen installerar ventilation i nytt vårdcentrum

Dela

Denna veckan togs första spadtaget på Jönköpings läns nya vårdcentrum på Råslätt. Byggnaden ska innehålla vårdcentral, Folktandvården och familjecentral. Ömangruppen är ansvariga för installation av ventilation i projektet.

Råslätt Vårdcentrum. Foto: Region Jönköpings län
Råslätt Vårdcentrum. Foto: Region Jönköpings län

– I upphandlingen av ventilationssystem har beställaren tagit hänsyn till kostnader för både inköp av aggregat och livscykelkostnader för driften. Vi på Ömangruppen har alltid miljön i fokus och tycker det är väldigt positivt att Region Jönköpings län satsar på de mest energi- och kostnadseffektiva lösningarna, eftersom det långsiktigt minskar påverkan på miljön, säger Krister Gustavsson, projektchef på Ömangruppen Projekt AB.

I utformning och material blandas flera kulturer, och byggnaden beskrivs som ett nytt landmärke där Småland, Sverige och världen möts.

Byggnaden, som planeras stå färdig i slutet av år 2020, kommer att vara väl rustad för framtidens krav för både patienter och medarbetare. Utöver vårdcentral, tandvård och familjecentral kommer byggnaden att innehålla länets förstautbildningsmottagning, en mottagning driven av läkarstudenter och deras handledare.

Nyckelord

Kontakter

Krister Gustavsson
Projektchef
+46 36-330 01 89

Bilder

Råslätt Vårdcentrum. Foto: Region Jönköpings län
Råslätt Vårdcentrum. Foto: Region Jönköpings län
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 200 medarbetare fördelat på 17 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum