Ömangruppen

Ömangruppen värmer upp publiken på Kalmartravet

Dela

Kalmartravets kärnverksamhet är travtävlingar, men i anläggningen anordnas även andra event som exempelvis standup-kvällar och after work. De gamla byggnaderna med stora fönsterpartier släpper in mycket oönskad värme och kyla utifrån.

Håkan Wendel och Birger Olson på Ömangruppen i Kalmar.
Håkan Wendel och Birger Olson på Ömangruppen i Kalmar.

– Vi har stora lokaler och vill ha ett bra inneklimat för våra gäster, men vi vill samtidigt undvika onödig energi­förbrukning för tider när lokalerna står tomma, berättar Magnus Johansson, travbanechef på Kalmartravet.

Ömangruppen sköter underhåll och service av Kalmartravets ventilation och värme- och kylanläggningar med tillhörande styr- och reglersystem. I samband med ombyggnationer 2017 och vid den stora renoveringen av huvudrestaurang Spiken 2018 genomfördes ett antal åtgärder för att minska driftkostnaderna.

– Vi har gjort ett arbete tillsammans under ett antal år med energioptimering och installation av nya ventilationsaggregat. Nu fungerar styrningen bra och vi kan själva ställa in start- och stopptider för ventilationen i lokalerna, berättar Magnus Johansson.

Kontakta Ömangruppen i Kalmar

Nyckelord

Kontakter

Håkan Wendel, Ömangruppen Kalmar, hakan.wendel@omangruppen.com, 0480-72 02 54

Bilder

Håkan Wendel och Birger Olson på Ömangruppen i Kalmar.
Håkan Wendel och Birger Olson på Ömangruppen i Kalmar.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Ömangruppen
Ömangruppen
Smedjegatan 39
352 46 Växjö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Företaget är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Ömangruppen är ett värderingsstyrt och ägarlett bolag med 200 medarbetare fördelat på 17 orter i södra Sverige.

Följ Ömangruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ömangruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum