Region Örebro län

Omfattande stöd till besöksnäringen i Örebro och Västmanland

Dela

Den rådande Coronakrisen under 2020 har haft stora negativa ekonomiska konsekvenser för turism och besöksnäring på internationell, nationell, regional och lokal nivå. Pandemin och dess konsekvenser beskrivs som den största krisen hittills då den berör i stort sett hela näringen i hela världen.

ALMI Mälardalen har beviljats stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt från Region Örebro län och Region Västmanland för projekt som genomförs under perioden 2020 till 2023. Det övergripande målet med projektet är att deltagande besöksnäringsföretag ska kunna ställa om, återhämta sig snabbare och skapa nytta för fler verksamheter.

- Vi har uppdraget att samordna och främja besöksnäringens utveckling som en del av det regionala utvecklingsansvaret. Att Almi beviljats medel för att fortsatt stötta besöksnäringen är välbehövligt för att stötta näringen under den kris som pandemin framkallat, säger regionråd Irén Lejegren (S).

Totalt handlar det om ca 4.2 miljoner som ska användas för att stärka besöksnäringsföretagen genom affärsutvecklingsinsatser med bland annat rådgivningar, individuella rådgivningar, coachning inom hållbarhet, digitalisering, marknad och försäljning ger den gemensamma satsningen konkret stöd till krisdrabbade besöksnäringsföretag och deras behov under och efter den kris som pandemin framkallat.

- Det beviljade projektet är en förlängning av det snart avslutade utvecklingsprojektet Växtkraft Örta, där Region Örebro län är projektägare och Almi haft ett uppdrag kring kartläggning av företagens behov och utmaningar. Region Örebro län kommer vidare att vara engagerade i genomförandet av Almiprojektet och vi hoppas att det kommer att bli välkomnande insatser för besöksnäringen kommande år, säger Malin Wistrand, utvecklingsledare Region Örebro län.

För mer information kontakta

Irén Lejegren, regionråd (S)

E-post: iren.lejegren@regionorebrolan.se

Telefon: 070-663 19 75

Malin Wistrand, utvecklingsledare Region Örebro län

Telefon: 072-142 11 35

E-post: malin.wistrand@regionorebrolan.se


Mikael Fällman, kontorschef Örebro, Affärschef, Kreditchef Mälardalen

Telefon: 019-17 48 10

E-post: mikael.fallman@almi.se

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum