Åklagarmyndigheten

Omhäktning begärd i ärende om bl.a. mord i Årjäng, Värmland

Dela
Senior åklagare Linda Karlsson har i dag fredag begärt en man, som varit häktad sedan den 19 mars på sannolika skäl misstänkt för grovt gravfridsbrott och brott mot griftefrid på en kvinna i Årjäng, omhäktad. Förundersökningen omfattar också misstanke om mord.

– Kroppen efter den döda kvinnan har obducerats under veckan. Vi har ännu inga resultat att redovisa, det återstår flera rättsmedicinska undersökningar och analyser av kroppen. Den avlidna kvinnans identitet ännu inte är fastställd till hundra procent, säger senior åklagare Linda Karlsson.

Målnummer i Värmlands tingsrätt: B 1361-23.

Kontakt

Linda Karlsson är tillgänglig på telefon för media i dag kl. 11-12 på 010 562 66 89.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum