Region Örebro län

Omställning av personal för att bekämpa Covid-19

Dela

I händelse av en influensapandemi eller motsvarande katastrofläge har Region Örebro län möjlighet att ändra inriktning i det avtal som finns med Capio Läkargruppen. Utbrottet av Covid-19 bedöms vara en sådan händelse, och nu väljer Region Örebro län att förstärka intensivvården och andra nyckelverksamheter med personal från Capio.

- Som en följd av pandemin har vi fattat beslut om att aktivera den klausul i avtalet med Capio som innebär att de ställer alla sina resurser till Region Örebro läns förfogande. Beslutet gör att vi får ytterligare resurser i kampen mot Covid-19, så att vi på bästa sätt kan möta det stora omvårdnadsbehov vi har och som vi kommer att ha framöver, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Intensivvårdsavdelningen och andra nyckelverksamheter förstärks med personal

Beslutet innebär att den personal hos Capio Läkargruppen som Region Örebro län har behov av ska ställas till regionstyrelsens förfogande för tjänstgöring vid exempelvis intensivvårdsavdelningen.

- Capio Läkargruppen ställer nu om för att så långt det är möjligt förstärka Region Örebro län i vården av patienter som är smittade av Covid-19, säger Tommy Söderman, VD för Capio Läkargruppen.

De anställda hos Capio Läkargruppen som inte direkt berörs av beslutet ska fortsätta att utföra vård i samråd mellan ledningarna i Region Örebro län och Capio Läkargruppen.

Den nu beslutade ordningen gäller tills vidare för att sedan återgå till det normala när Region Örebro län bedömer att behovet inte längre kvarstår. Capio kommer att få samma ersättning som de skulle ha fått om uppdraget utförts i enlighet med gällande avtal.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör, telefon: 019-602 37 00

Tommy Söderman, VD för Capio Läkargruppen, telefon: 070-643 71 41

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum