Riksteatern

Oväntat, överraskande och helt oförhappandes med Ronny Eriksson

Dela

Komikern Ronny Eriksson är tillbaka på Riksteatern efter succén Vad skådar mitt norra öga som han turnerade med 2012. I höst åker han och musikern Benneth Fagerlund Sverige runt med föreställningen Oförhappandes.

Fotograf: Anna Huerta
Fotograf: Anna Huerta

I föreställningen kommer Ronny Eriksson att med musik och humor ta temperaturen på Sverige idag. Han belyser rättvisor och orättvisor samt tar upp dagsaktuella frågor, såväl lokala som rikstäckande.

- Oförhappandes är ingen föreställning. Däremot blir det en föreställning. Lite beroende av var vi är och vad som har hänt. Lite lokalt, lite dagsaktuellt och en massa låtar. Helt oförhappandes, säger komikern Ronny Eriksson.

Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund har tidigare turnerat med Riksteatern och succéföreställningarna densomlevarfar.se, Rum för rasande och Vad skådar mitt norra öga? Ronny Eriksson är satiriker, underhållare och ståupp-komiker. Han är också musiker och sångare i bandet Euskefeurat.

Benneth Fagerlund har jobbat med flera produktioner på Riksteatern, bland annat Lill-babs och Lasse Berghagen samt turnerat med Sanne Salomonsen och Mats Ronander.

Medverkande Ronny Eriksson Benneth Fagerlund

Premiär den 11 september i Avesta

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/oforhappandes

Turnéplan Oförhappandes http://www.riksteatern.se/oforhappandes

Kontakter

Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Anna Huerta
Fotograf: Anna Huerta
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum