Folkspel

Över en miljon kronor till Rädda Barnen och Röda Korset

Dela

1 022 004 kronor– så stort överskott inbringade kvällens telefonimoment från BingoLotto. En summa som skänks oavkortat till Röda Korset och Rädda Barnen.

Lotta Engberg. Foto: Johan Carlén, Folkspel
Lotta Engberg. Foto: Johan Carlén, Folkspel

Programledare Lotta Engberg hälsade stillsamt välkommen till en speciell kväll med BingoLotto, där våra tankar gick till den svåra situationen i Ukraina. 
Till en afton då hela överskottet från telefonimomentet – en Volkswagen Taigo – stod på spel – gick till två livsviktiga organisationer.
I vanliga fall fördelas det som bekant på hela föreningslivet. Söndag 6 mars hade dock ideella Folkspel och BingoLotto beslutat att låta två av våra medlemmar, Röda Korset och Rädda Barnen, få dela på hela överskottet för att använda till sina respektive hjälpinsatser.
Totalt landade summan på 1 022 004 kronor denna kväll.
– Vi kan bara säga ett hjärtligt och varmt tack till våra lottköpare, tittare och inringare för deras stora vilja att bidra och hjälpa till, säger programledare Lotta Engberg.

Nyckelord

Bilder

Lotta Engberg. Foto: Johan Carlén, Folkspel
Lotta Engberg. Foto: Johan Carlén, Folkspel
Ladda ned bild

Om

Folkspel
Folkspel
Von Utfallsgatan 1
433 21 Partille

https://www.folkspel.se/

Folkspel är en ideell organisation som har 72 riksorganisationer som medlemmar i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv möjligheten att sälja lotteriprodukter och på så sätt dra in pengar till sin verksamhet. Sedan starten 1991 har Folkspel genererat 17 miljarder kronor till svenskt föreningsliv, bland annat genom att föreningarna sålt Bingolotto och Sverigelotten. 

Folkspel har 140 anställda och huvudkontoret ligger i Göteborg. 

Läs mer på www.Folkspel.se

 

 

Följ Folkspel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkspel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum