Umeå kommun

Överenskommelse med Röda korset förlängs

Dela

Överenskommelsen med Röda korset förlängs och de beviljas 800 000 kr för att även 2020 jobba långsiktigt med ensamkommande barn som hinner fylla 18 år under asylprocessen.

Umeå kommun ingick 2017 ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) med Röda korset. Individ- och familjenämnden beslutade att förlänga IOP fram till 31 december 2020.

Röda korset kan genom deras samarbete med andra organisationer ge ensamkommande asylsökande ungdomar som fyllt 18 år innan asylbesked kommit, en möjlighet att bo kvar i Umeå under juridiska processer, samt få hjälp att hitta bostad om de får tillfälligt uppehållstillstånd enligt nya Gymnasielagen.

– Många umebor har gjort en avgörande insats för att ensamkommande ungdomar inte ska behöva hamna på gatan. Vi vill fortsätta samarbetet med Röda korset och arbeta tillsammans med dem och engagerade umebor för att undvika en ökad hemlöshet i Umeå, säger Andreas Lundgren (S), ordförande i individ- och familjenämnden, Umeå kommun.

Mer information:

Andreas Lundgren (S)
ordförande
individ- och familjenämnden
Umeå kommun
070-330 63 24
andreas.lundgren@umea.se

Björn Kjellsson (L)
vice ordförande
individ-och familjenämnden
Umeå kommun
070-618 73 30
bjorn.kjellsson@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum