Region Örebro län

Övergripande AI-projekt får stöd av Region Örebro län

Dela
Projektet AI.ALL* ska dels visa vilken nytta artificiell intelligens, AI, kan fylla i samhället, dels undersöka om det är möjligt att accelerera användandet av tekniken. Det är något som intresserar den regionala tillväxtnämnden som vid sammanträdet i går beslutade att ge projektet 4,5 miljoner kronor i ekonomiskt stöd.

Projektet AI.ALL* är tänkt att pågå i tre år och det tar ett omfattande grepp kring AI-området.

- I dag finns viss metodik framtagen men det är långt ifrån tillräckligt. Vi behöver bygga nätverk och utveckla system kring några av de områden där vi ser att det finns utmaningar, till exempel smart industri, morgondagens energilösningar, hållbar livsmedelsförsörjning, välfärd och e-hälsa samt hållbar utveckling, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Projektet kommer att ledas av Örebro universitet och tanken är att det genom att skapa team som består av medlemmar med olika bakgrund, könsfördelning och kompetens ska bidra till AI-lösningar som passar till en bred målgrupp.

- AI.ALL* ska fungera som ett verktyg som kopplar samman forskningen med samhället i stort likaväl som det länkar samman innovationer med den tekniska utvecklingen, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

Pressinbjudan: Kollegor från Tanzania i erfarenhetsutbyte med Region Örebro län12.5.2023 13:43:45 CEST | Pressinbjudan

Nästa vecka får vi i Region Örebro län besök från Tanzania. Det är Ezra Pharies Ngereza, Tekla Paul Mlysnsi och John Deogratius som jobbar med välfärdsfrågor i Kinondoni som ligger i utkanten av Dar-Es-Salam. De är bland annat intresserade av att utbyta erfarenheter i arbetet för att främja jämställdhet, stötta familjer och se hur vi arbetar med stöd till barn med funktionsnedsättning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum