Uppsala stadsteater

Özz & Måns – Världens historia. Gästspel 16/2

Dela

Sveriges mest dynamiska och underhållande komiker-duo Özz Nûjen och Måns Möller bjuder med oss på en ny resa bakåt i tiden.

Özz Nûjen och Måns Möller
Özz Nûjen och Måns Möller

Nu är Özz Nûjen och Måns Möller tillbaka med sin kritikerrosade succéshow "Världens historia" som blev nominerad till årets scenshow i "Det Svenska Humorpriset" 2019. Sveriges mest dynamiska och underhållande komiker-duo Özz Nûjen och Måns Möller bjuder med oss på en ny resa bakåt i tiden. Efter att närmare 80 000 personer vallfärdat till konserthus och teatrar genom vårt avlånga land för att skratta sig igenom ”Sveriges Historia – den nakna sanningen”, kommer nu Özz Nûjen och Måns Möller med föreställningen ”Världens historia – den osminkade sanningen” till Uppsala stadsteater.

Med sin unika, smarta och populära humor och dialog som verktyg tar Måns och Özz  publiken på en resa genom vår världshistoria och försöka ta sig an funderingar som:

Vem var och är den mäktigaste kvinnan genom tiderna? Elisabeth I, Margaret Thatcher eller Kleopatra? Hur gick det till första gången man skulle provsmaka alla svampar i skogen för att se vilka som gick att äta och inte? – »Jag tar den här gula trumpetliknande så kan väl du prova den där vackra röda med vita prickar på?« Vilken är den viktigaste uppfinningen i mänsklighetens historia, ångmaskinen, hjulet eller Fidget Spinnern?

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Özz Nûjen och Måns Möller
Özz Nûjen och Måns Möller
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum