Enköpings kommun

P-O Larsson – ny curator och konstnär till Konstfönster Joar

Dela
Konstnär P-O Larsson har fått uppdraget att curera de kommande fem utställningarna i Konstfönster Joar. Temat för utställningsserien är ”Reminiscenser, spår av konstnärlig aktivitet”. Först ut är P-O Larssons egen utställning Resan.
Foto: P-O Larsson
Foto: P-O Larsson

Torsdag 6 april öppnar utställningen Resan. I en serie träsnitt skildrar P-O Larsson sin hemtrakt Trögden utanför Enköping. Han utgår från barndomens resor från mormor och morfar i Grillby ner till Ön vid Mälaren. De passerade då Löts socken, alltid i skymningsljus. Minnena är diffusa vilket ger stor frihet till tolkningar.

– Idén växte fram utifrån en vilja att beskriva något som kan kallas hemtrakt. Bildserien är också ett försök att skriva in mig i en tradition av naturskildringar, säger P-O Larsson.

P-O Larsson är född 1955. Han är utbildad vid bland annat Kungliga Konsthögskolan och arbetar främst med grafik, men även med skulptur, teckning och måleri. P-O Larsson är även aktuell som medverkande konstnär på Liljevalchs vårsalong 2023.

Utställningen Resan visas 6 april – 7 juni.

Kommande utställningar i Konstfönster Joar

I och med utställningen Resan inleds en ny curatorperiod som sträcker sig över ett år och som delas upp i fem perioder om cirka 10 veckor. Curatorn väljer fyra konstnärer som fördelas under året. I den första perioden visas curatorns/konstnärens egen konst. 

  • Period 1: P-O Larsson med utställningen Resan
  • Period 2: Nina Edling med utställningen Solen finns, solen finns inte
  • Period 3: Cecilia Enberg med utställningen Storyboard
  • Period 4: Timothy Crisp med utställningen Brända rum
  • Period 5: Helena Wallberg med utställningen Hon är solen

Om Konstfönster Joar

Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt.
Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Kontakter

Bilder

Foto: P-O Larsson
Foto: P-O Larsson
Ladda ned bild

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum