Flygbolaget BRA

På söndag går första skidflyget till Sälens nya flygplats från Göteborg

Dela

Nästan alla nedfarter är öppna i både Sälen och norska Trysil med snödjup i backarna upp till 90 centimeter. Flygtiden från Göteborg är 1 timma och 15 minuter och alla flygresor är alltid klimatkompenserade. De som önskar kan välja Miljö Class, som inkluderar fossilfritt biobränsle.

Foto: SkiStar
Foto: SkiStar

En enkel resa till Sälen kan hittas från 498 kronor och tur-och-retur-biljetter Göteborg-Sälen startar från 1411 kronor för en vuxen.

Det blir avgångar på söndagar klockan 14.10 från Göteborg. Och från Sälen till Göteborg går flyget på söndagar klockan 19.15. Det är även möjligt att flyga via Bromma på torsdagar och söndagar.

Första avgången till Sälen görs nu på söndag 26 januari och sista flygavgången för vintersäsongen är planerad till 29 mars. Blir efterfrågan stor, finns möjlighet att sätta in extra avgångar.

Eftersom den nya flygplatsen i Sälen nästan ligger på den norska gränsen, är det nära till den norska skidorten Trysil, dit det även går skidbussar direkt från flygplatsen.

Från och till Sälens flygplats finns busstransport med korta restider: Hundfjället: 10 min, Tandådalen: 15 min, Stöten: 18 min, Högfjället: 20 min, Lindvallen: 25 min, Kläppen: 45 min, Norska Trysil: 40 min. Buss bokas separat via Sälenbuss.

Det är även möjligt att boka hundspann som transport från och till flygplatsen för de som önskar. Med tio Alaskian Huskies och en förare per släde tar det cirka 45-60 minuter till Hundfjället, Tandådalen och Högfjället. Varma kläder får lånas vid ankomst. Läs mer på www.flygbra.se/salen

Via BRAs sajt går det även att boka hyrbil som väntar på flygplatsen när man kommer fram.

Flygningarna genomförs främst med BRAs moderna och klimateffektiva propellerflygplan från ATR med plats för 72 passagerare. Alla utsläpp från BRA klimatkompenseras alltid av flygbolaget utan extra kostnad för passagerarna. De som önskar kan välja att boka BRA Miljö Class som inkluderar fossilfritt biobränsle.

BRA flyger i vinter till Sälen från Göteborg, Stockholm Bromma, Malmö, Ängelholm och Växjö.

Boka via www.flygbra.se/salen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: SkiStar
Foto: SkiStar
Ladda ned bild

Om

Flygbolaget BRA
Flygbolaget BRA
Gårdsfogdevägen 16
16126 Bromma

https://www.flygbra.se/

BRA står för Braathens Regional Airlines. BRA flyger till flest orter i Sverige och med cirka 2 miljoner årliga passagerare, har BRA en marknadsandel av svenskt inrikesflyg om cirka 30 %.

BRA klimatkompenserar som enda kommersiella flygbolag i världen för mer än alla sina CO2-utsläpp utan extra kostnad för resenärerna. BRA erbjuder sedan 2018 alla att välja fossilfritt biobränsle vid bokning av flygresan och redan år 2009 miljöcertifierades bolaget som världens första passagerarflygbolag.

2016 lanserades varumärket BRA efter sammanslagning av flera regionala flygbolag i samma svenska koncern. Bolagets flyg-DNA sträcker sig samtidigt tillbaka till 1940-talets Braathens S.A.F.E.

BRA ägs av svenska investmentbolaget Braganza, helägt av Per G. Braathen.

Följ Flygbolaget BRA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Flygbolaget BRA

Flygbolaget BRA:s vd Geir Stormorken kommenterar regeringens förslag om kreditgarantier till svensk flygbransch17.3.2020 19:31:35 CETPressmeddelande

”Regeringens till synes generösa kreditgaranti är säkert bra, men det vi behöver är insatser som ger både omedelbara och långsiktiga likviditetseffekter - inte lån med kreditkostnader. Vi behöver även bättre tillämpbara permitteringsregler.” ”Regeringens kreditgaranti innebär ingen stimulans till branschen i allmänhet. Det sänker inga kostnader och ger inget andrum till företagen i en oerhört utsatt bransch”. ”Att ta stora lån för att betala löpande kostnader och därmed skjuta växande skulder framför sig när ingen vet hur länge detta kommer att vara, är inte något som vi varken kan eller vill.” ”Kreditgarantin från regeringen förändrar tyvärr inte något för BRA här och nu. Kommer inte stöd för att minska kostnaderna inom kort, riskerar BRA, som flyger till flest orter i Sverige och som har det största flyglinjenätet med 28 flyglinjer inom landet under år 2019-2020, att tvingas till drastiska åtgärder – med nedläggning av ytterligare flyglinjer och ännu färre flygavgångar”.

Medarbetare hos flygbolaget BRA bekräftad med COVID-19 – har ej träffat resenärer eller kollegor5.3.2020 17:32:03 CETPressmeddelande

Det föreligger ingen uppenbar risk för smittspridning inom eller via BRA. Personen som bär på smittan har inte varit på arbetet sedan den 20 februari, det vill säga sedan långt innan personen själv smittades. Personen har inte heller arbetat eller träffat kollegor efter det förmodade smittotillfället. BRA har inte heller kontaktats av den pågående smittspårning som sjukvården bedriver.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum