Riksteatern

Pajala UNGA Riksteaterförening växer i rekordfart och blir årets supervärvare

Dela
I september 2019 drog Riksteatern igång en kampanj för att värva fler scenkonstintresserade medlemmar. Nystartade Pajala UNGA Riksteaterförening tar hem priset som den riksteaterförening som lyckades rekrytera flest nya medlemmar till föreningen.

För att locka ännu fler teater- och dansintresserade att bli medlemmar i lokala teaterföreningar genomfördes under hösten 2019 en medlemsvärvartävling. Under tre månader tävlade samtliga Riksteaterföreningar från norr till söder om vem som, procentuellt sett, kunde få flest nya medlemmar. Årets första pris går till nystartade Pajala UNGA Riksteaterförening som lyckades höja antalet medlemmar med hela 85 procent.

- Vi är jätteglada och stolta! Vi sätter Pajala på Riksteaterkartan inte bara genom att vara den första föreningen för unga utan även som den förening som växte mest, säger föreningsordförande Klara Pasma.

Riksteatern, som är en folkrörelse med drygt 230 föreningar runt om i landet, har idag närmare 40 000 medlemmar. Riksteaterföreningarna drivs av ideella krafter och arrangerar professionell scenkonst över hela Sverige.

Om Pajala UNGA Riksteaterförening: En arrangörsförening som jobbar för att bredda de ungas delaktighet inom kulturområdet. Föreningen samverkar med Pajala Kulturskola, Tornedalsteatern, Ung Scen Norr, Studieförbundet Vuxenskolan i Pajala.

www.riksteatern.se/forening/pajala-unga-riksteaterforening

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 528 991 5

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Finländsk eremit och ufoskådares levnadsberättelse blir till en filosofisk fredsmonolog12.4.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

I Det lyckligaste är att vara lycklig tecknas en personlig bild av Elis Sinistö, som var en DIY-konstnär, mystiker och eremit. Han flyttade ut i skogen och byggde sig en egen värld av kojor och konst där han bodde i 50 år fram till sin död. Hans levnadshistoria har omvandlats till en filosofisk fredsmonolog som framförs av Taisto Reimaluoto i regi av Hanna Kirjavainen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum