Europaparlamentet

Påminnelse om pressträff 9 december inför Europaparlamentets plenarsession

Dela

Välkommen till en digital pressträff med Europaparlamentarikerna Emma Wiesner (C) och Evin Incir (S) den 9 december kl. 9.00. Vi går igenom de viktigaste debatterna och omröstningarna inför kommande veckas plenarsession den 12-15 december.

Under nästa veckas plenarsession i Strasbourg delas årets Sacharovpris för tankefrihet ut. I år tilldelas Ukrainas modiga befolkning priset. Energifrågor och utrikesfrågor är också i fokus. 

På ledamöternas dagordning står bland annat:

  • Påskyndad tillståndsprocess för utbyggnad av förnybara energikällor (ändringar till direktiven om energi från förnybara energikällor, byggnaders energiprestanda och energieffektivitet)
  • Sacharovpriset till Ukrainas folk. President Volodymyr Zelenskyj talar i kammaren (på distans) och representanter för ukrainska befolkningen deltar på plats. 
  • Överenskommelsen om nya regler för systemet för att anmäla kompensation för koldioxidutsläpp från internationell luftfart (Corsia)
  • Utsikterna till en tvåstatslösning för Israel och Palestina
  • De turkiska luftangreppen på norra Syrien och regionen Kurdistan i Irak
  • Förberedelser inför Europeiska rådets möte den 15–16 december 2022

Pressträffen kommer att ge en god översikt av plenarsessionen i Strasbourg samt möjlighet att ställa frågor till Europaparlamentarikerna.

Datum: 9 december 2022

Tid: Kl. 9.00

Plats: Zoom

Obligatorisk föranmälan senast den 8 december kl. 18.00 till epstockholm@ep.europa.eu så återkommer vi med en länk och instruktioner om hur du ansluter till pressbriefingen.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum