Europaparlamentet

Påminnelse: Pressträff 15/10: COP26, livsmedelsstrategi, Polen och Pandoradokumenten

Dela

Välkommen till en digital pressträff med svenska ledamöter den 15 oktober kl.10.00 inför Europaparlamentets plenarsession den 18—21 oktober. Vi går igenom veckans viktigaste debatter och omröstningar.

Nästa vecka väntas ledamöterna bland annat ta ställning till följande ärenden:

  • COP26 i Glasgow: Ledamöterna röstar om Europaparlamentets ståndpunkt inför FN:s klimatmöte COP26 i Glasgow.
  • Jord till bord-strategin: Vilka åtgärder krävs för att öka det ekologiska jordbruket och främja ett rättvisare, hälsosammare och miljövänligare livsmedelssystem?  Ledamöterna tar ställning till ny livsmedelsstrategi. 
  • Domen i Polens författningsdomstol: Ledamöterna tar ställning till respekten för rättsstatsprincipen i landet och beslutet i Polens författningsdomstol att delar av EU-fördraget strider mot Polens grundlag.
  • Pandoradokumenten: Ledamöterna tar ställning till insatser som gjorts för att bekämpa penningtvätt, skatteflykt och skatteundantag.
  • Hur kan hela världen vaccineras mot covid-19? Ledamöterna debatterar EU:s roll i kampen mot covid-19 samt transparens i samband med inköp och distribution av covid-19-vaccin.
  • Prioriteringar och pengar för 2022: Vilka lagförslag presenteras nästa år? Ledamöterna tar ställning till EU-kommissionens arbetsprogram och EU:s budget för 2022. 

Pressträffen kommer att ge en god översikt över plenarsessionen i Strasbourg samt möjlighet att ställa frågor till Europaparlamentariker Pär Holmgren (MP) m.fl. 

Datum: Fredag den 15 oktober

Tid: Kl. 10.00—10.45

Plats: Zoom

Obligatorisk föranmälan senast den 14 oktober kl. 18.00: Skicka e-post till epstockholm@ep.europa.eu så återkommer vi med en länk och instruktioner om hur du ansluter till pressbriefingen

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

Inbjudan: Hemleverans av mat och paket - vad är priset egentligen?22.10.2021 08:20:00 CEST | Pressmeddelande

Få sushin levererad till din dörr, hämta boken du beställde i morse i boxen runt hörnet... Europa står mitt i en omställning där den digitala ekonomin präglas allt mer av nätplattformar där kunder kan köpa varor eller boka tjänster genom mellanhänder. Bra för oss som konsumenter och kunder, men hur ser arbetstider, löner och andra villkor ut för dem som utför tjänsterna? Välkomna till ett digitalt panelsamtal den 25 oktober!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum