Region Örebro län

Parkeringshuset vid USÖ åtgärdas för bättre sikt och funktion

Dela

Parkeringshuset vid Universitetssjukhuset Örebro invigdes den 10 januari och rymmer cirka 800 parkeringsplatser. Med anledning av de synpunkter som inkommit från allmänheten om att det är trångt för två bilar att mötas i kurvorna, så vidtas nu ett antal åtgärder.

Parkeringshuset är ritat och byggt enligt gällande regler och praxis från bland annat Vägverket. Körsimuleringar har också gjorts för att säkerställa mått och funktion.

Speglar ska omgående sättas upp
- Svängradien för fordon är olika, och det kan upplevas som trångt när två större bilar möter varandra i kurvan nedför/uppför, säger Torbjörn Sjölander, fastighetschef i Region Örebro län. Vi kommer omgående att sätta upp speglar på alla plan så att man ser mötande fordon i båda körriktningarna. Det kan också bli aktuellt med ytterligare målning i körbanan så att fordon som kör upp i rampen ”håller ut” när man ska svänga och inte kör in i det andra körfältet för fordon som kör ned.

Andra lösningar övervägs
Mer omfattande lösningar övervägs också, enligt Torbjörn Sjölander.
- Vi tittar också på andra lösningar och undersöker om vi på sikt kan såga av eller fasa av en betongbalk i kurvorna för att förbättra något för fordon som kör ned i rampen.

Fakta
Parkeringshuset vid USÖ öppnade den 10 januari 2020 för patienter, besökare och personal. Parkeringshuset rymmer cirka 800 platser. Plan 1, 2 och 3 är avsedda för besökare/patienter och plan 4, 5 och 6 för personal.

Kontaktpersoner:
Torbjörn Sjölander, områdeschef fastigheter, Region Örebro län
E-post torbjorn.sjolander@regionorebrolan.se
telefon 076-8477300

Catharina Schlyter, förvaltningschef Regionservice, Region Örebro län 
E-post catharina.schlyter@regionorebrolan.se
telefon 076-8116050

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum