Uppsala stadsteater

Pelle Svanslös flyttar till Gottsunda i sommar

Dela

Uppsala stadsteater följer upp förra årets succé med sommarteater i Gottsunda. Den 28 juli har "Pelle Svanslös" premiär i teatertältet i Gottsunda. Precis som förra sommaren är det fortsatt fri entré.

Förra året satte Uppsala stadsteater för första gången upp ett teatertält i Gottsunda för att spela sommarteatern Loranga, Loranga för stora och små. I år gör teatern om det populära konceptet och sätter upp familjeföreställningen Pelle Svanslös.

På grund av publikrestriktioner var teatern i fjol tvungen att begränsat antalet platser och i kombination med ett högt publiktryck tog biljetterna snabbt slut.

I år kan Uppsala stadsteater erbjuda ett fullsatt tält, med dubbelt så många platser, vilket teatern hoppas gör att både gammal och ny publik hittar till teatertältet i Gottsunda.

– Vi ser mycket fram emot sommaren och att få presentera Uppsalas kändaste katt, Pelle Svanslös och hans gäng i en svängig uppsättning i vårt teatertält i Gottsunda. Förra sommaren blev en succé, trots restriktionerna och nu kan vi till vår stora glädje välkomna ännu fler till vår magiska spelplats, säger Petra Brylander, VD och Teaterchef.

Pelle Svanslös, skriven av Gösta Knutsson, regisseras av Dennis Sandin, aktuell i vår på Uppsala stadsteater med Väninnan, en samproduktion med Riksteatern. Dennis Sandin har flera omtyckta familjeföreställningar bakom sig bl.a. Elake Måns på Uppsala stadsteater och just nu spelas även hans uppsättning av Pippi Långstrump på Teater Västernorrland i Sundsvall.

Av: Gösta Knutsson
Dramatisering: Anneli Mäkelä
Regi: Dennis Sandin
Scenografi och kostym: Nina Fransson

Premiär blir torsdag den 28 juli och följs av 13 föreställningar under tre veckor. Sista föreställningen ges onsdag den 17 augusti.

Föreställningen har fri entré, men biljett kommer att behöva bokas.

Sommarteatern i Gottsunda i Uppsala vänder sig till barn och unga såväl som till en vuxen publik, och är en satsning på sommarteater i staden med särskilt stöd från Uppsala kommun.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater har en stark konstnärlig identitet och är Sveriges tredje största stadsteater. Omkring 80 000 personer besöker våra föreställningar och övriga program varje år. Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum