Per Wallentin ny styrelseordförande i TechSverige

Dela

Per Wallentin, koncernchef och vd på Knowit har valts till ny styrelseordförande i TechSverige, fd IT&Telekomföretagen. Per Wallentin ersätter Pärs Fors som lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet.

Per Wallentin valdes idag, vid TechSveriges extrastämma, in som ny styrelseordförande i bransch- och arbetsgivarorganisationen. Per Wallentin ersätter Pär Fors som meddelat att han önskar avgå då han tillträtt en ny tjänst som vd på ett företag i Danmark.

 Vår bransch är en av Sveriges viktigaste nya basindustrier, för att kunna lösa samhällets klimat- och hållbarhetsutmaningar. Vi kan genom ett fortsatt samarbete och med tekniken som verktyg skapa förutsättningar för människor att vara innovativa. Jag ser fram emot att få vara del av lösningen och bidra med min erfarenhet av digital transformation och ledarskap, säger Per Wallentin, vd på Knowit.

Per Wallentin har en gedigen meritförteckning och har arbetat i branschen sedan millenniumskiftet. Han är sedan 2011 vd för digitaliseringskonsulten Knowit och har sedan i fjol suttit som ledamot i TechSveriges styrelse.

 Det är viktigt för TechSverige att vi har en klok och engagerad styrelse med god representation från våra olika medlemsföretag. Jag är tacksam över att så är fallet och att vi i Per Wallentin får en väldigt bra styrelseordförande med bred erfarenhet och stort förtroende, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.

 Jag vill också passa på att rikta ett varmt tack till vår tidigare styrelseordförande Pär Fors för hans mångåriga värdefulla och uppskattade insatser, avslutar Åsa Zetterberg. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum